Με αρμοδιότητες σε όλο το νομό | Αναβαθμίζεται η Τουριστική Αστυνομία στα Χανιά | Photos

με-αρμοδιότητες-σε-όλο-το-νομό-αναβαθμ-610577

Στο πρώην Αστυνομικό Τμήμα του Γαλατά στεγάζεται πλέον το Τμήμα της Τουριστικής Αστυνομίας των Χανίων, όπως προέκυψε από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είπε νέα Διοικητής κα Υπαστυνόμος Ά κα Μάρθα Κίτσιου, το τμήμα διαθέτει δύναμη 15 αστυνομικών και οι αρμοδιότητες του περιλαμβάνουν ολόκληρο το νομό Χανίων.

Ειδικότερα των αρμοδιοτήτων περιλαμβάνονται οι έλεγχοι σε ξενοδοχειακά καταλύματα, τουριστικές επιχειρήσεις, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, υπαίθρια κάμπινγκ, άγρα πελατών και γενικότερα παραβάσεις που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό.

Παράλληλα δε, σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοικήτριας το τμήμα θα εξυπηρετεί και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και θα συνδράμει όπου χρειάζεται ανάγκη.

Μεταξύ των 15 αστυνομικών περιλαμβάνονται και έξι ποδηλάτες, που θα αστυνομεύουν όλες τις ώρες σχεδόν του 24ωρου την Παλιά Πόλη των Χανίων.

Από την πλευρά του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Λυμπινάκης ανέφερε πως Τμήμα αναβαθμίστηκε και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο στους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σημείωσε δε πως θα τύχει της πλήρους στήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων για να επιτελέσει με επιτυχία την αποστολή του.

Ο αγιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος της Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Λαγουδάκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook