Μεϊμαράκης: Ο πρωθυπουργός να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή

μεϊμαράκης-ο-πρωθυπουργός-να-ενημερώ-266338

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του. Είπε, πάντως, ότι η Ελλάδα μπορεί ακόμα να σωθεί, ενώ κάλεσε όλους τους βουλευτές να στηρίξουν τον Ευ.Μεϊμαράκη.

«Θα είμαι δίπλα στον Ευ.Μεϊμαράκη, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Να είμαστε όλοι δίπλα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε όλες τις γέφυρες με την Ευρώπη. Αλλά οι ευρωπαίοι ξέρουν ότι εμείς είμαστε πραγματικοί ευρωπαίοι. Είμαστε η μόνη γέφυρα με την Ευρώπη, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καταστρέψει. Όσο είμαστε ενωμένοι, θα μπορούμε να διορθώσουμε όσα καταστραφούν. Θα κάνω προσωπικά τα πάντα για να κρατήσουμε αυτή τη σχέση με την Ευρωπη ανέπαφη» τόνισε.

Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Ευ.Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει παγιδευτεί για το εάν θα υπογράψει τη συμφωνία.

«Οι ώρες που έρχονται είναι καθοριστικές, κρίνεται η κοινωνική συνοχή, η παραμονή μας στην ευρωζώνη, τα εθνικά μας συμφέροντα. Ποτέ δεν ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα» σημείωσε.

O κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κάνει κάποια κίνηση εκτός ευρώ, χωρίς τη νομιμοποίηση των πολιτών.

«Να το βγάλει από το μυαλό του. Αλλιώς να ζητήσει νομιμοποίηση από τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα, να ενημερώσει σε μία προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Είπε ακόμα ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κλειστή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εάν πρώτα ο κ. Τσίπρας δεν ενημερώσει δημόσια τον ελληνικό λαό και τη Βουλή.

Επίσης, ανέφερε ότι χθες το βράδυ, όταν άκουσε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών -ιδίως τα περί σύσκεψης κορυφής των «28»- και στη συνέχεια άκουσε τον «χαρούμενο» πρωθυπουργό, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για τις ευθύνες όλων.

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook