Μεϊμαράκης: Είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε για την Ελλάδα

μεϊμαράκης-είμαστε-και-το-νέο-και-το-πα-281328

Σε εξέλιξη η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στα γραφεία της Ρηγίλλης.

«Εδώ είναι οι ρίζες μας. Εδώ έχει γραφτεί η ιστορία της ΝΔ. Για όλους εμάς που είμαστε εδώ η ΝΔ είναι κομμάτι της ζωής μας. Γιατί την υπηρετήσαμ,ε της σταθήκαμε, προσχωρήσαμε μαζί της. Τι παραπάνω μπορούσαμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για την πατρίδα μας;» αναρωτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που ανέβηκε στην εξέδρα με  σύνθημα «η Ελλάδα μπροστά».

Λίγο πριν είχε χαιρετήσει Καραμανλή και Σαμαρά και λέγοντάς τους «καλώς ήρθατε στο σπίτι σας».

Από τους πρώτους που προσήλθαν στη Ρηγίλλης ήταν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους συγκεντρωμένους.

Το παλιό και το νέο

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε πως τιμούμε όλα τα ιστορικά στελέχη και τον απλό πολίτη. Τους απαντάμε ότι το παλιό έχει μια ιστορία που είναι υπερήφανη, τίμησε τη χώρα. Αυτό το παλιό με την ψήφο του λαού κυβερνούσε. Δημοκρατικά μας έδινε το δικαίωμα. Προσπαθεί να βρίσκει διχαστικά διλήμματα. Το παλιό με το νέο. Το παλιό με το νέο πρέπει να πηγαίνει μαζί. Ο ενθουσιασμός της νέας γενιάς με τους μεγάλους. Δεν θέλουμε να διχάζονται οι γενιές μας. είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί, και μπορούμε να εγγυηθούμε την πορεία της χώρας προς τα εμπρός.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η πρόοδος δεν σημαίνει να υιοθετούμε κάθε τι καινούργιο αν είναι σωστό ή όχι και προς όφελος του λαού.

Από τις γιγαντοοθόνες προβλήθηκαν λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας η επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά την πτώση της δικτατορίας αλλά και η ημέρα που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Στη συνέχεια ακολούθησαν προβολές από συγκεντρώσεις και δηλώσεις των υπολοίπων αρχηγών της ΝΔ απο το 1981 μεχρι και σήμερα. Μετά από τέσσερα χρόνια η βαριά σιδερένια πόρτα του ιστορικού κτηρίου της Ρηγίλλης άνοιξε και πάλι.

Η ΝΔ στοεχεύει στον κομματικό «πατριωτισμό» των παραδοσιακών κεντροδεξιών ψηφοφόρων με την επιλογή ο ομιλία Μεϊμαράκη να γίνει από την «ιστορική» έδρα της «γαλάζιας» παράταξης στην Ρηγίλλης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook