Μετεκπαίδευση και επιχειρηματικότητα στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την απονομή μεταπτυχιακών! Photos

μετεκπαίδευση-και-επιχειρηματικότητ-744980

Η σημασία της διαρκούς μετεκπαίδευσης στις οικονομικές επιστήμες και την επιχειρηματικότητα σήμερα, τονίστηκε στην εκδήλωση της ΕΕΔΕ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου τμήματος Δυτικής Κρήτης που έγινε με την ευκαιρία της απονομής των μεταπτυχιακών διπλωμάτων MBA στους 10 αποφοίτους του προγράμματος.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Τράπεζας Χανίων και περιελάμβανε διαφωτιστικές ομιλίες για το θέμα «Επιχειρηματικότητα-Εκπαίδευση-Αριστεία» από σημαντικούς ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και συμβούλους.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά, διότι σήμερα συναντιέται η μετεκπαίδευση με την επιχειρηματικότητα. Αυτά τα δύο πάνε παράλληλα και θα πρέπει οποιοσδήποτε συνάδελφος θα θέλει να εξελιχθεί στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι να επενδύσει στον εαυτό του, να επενδύσει στην γνώση γιατί έτσι θα αποκτήσει την δύναμη για να μπορέσει να ανελιχθεί σε μια επιχείριση» τόνισε ο Παντελής Πετσετάκης, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, τμήματος Δυτικής Κρήτης.Με ανάμεικτα συναισθήματα ικανοποίησης και νοσταλγίας, μίλησαν στο zarpanews.gr τρεις απόφοιτοι του προγράμματος, τονίζοντας τη σημασία του μεταπτυχιακού, καθώς «σε σχέση με το πρώτο πτυχίο, είναι πολλές περισσότερες οι γνώσεις και τα ερεθίσματα που παίρνεις, το κάνεις πολύ πιο συνειδητοποιημένα». «Η βραδιά έχει μια συναισθηματική φόρτιση αλλά και μια αίσθηση χαράς, ανακούφισης» μας λέει, εξ αυτών, ο Γιάννης Σπανουδάκης, ο οποίος με ομιλία του, κατέθεσε την εμπειρία του στο κοινό.

Ικανά και καταρτισμένα τα στελέχη στην Ελλάδα

Ο Αναστάσιος Ροδόπουλος, γενικός διευθυντής στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) τόνισε μεταξύ άλλων: «Από το 1989 κάναμε πρώτη σειρά μεταπτυχιακό τμήμα MBA, στα πρότυπα της Αμερικανικής Ένωσης Διοίκηση Επιχειρήσεων. Επενδύουμε στη διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων, κατά τις βέλτιστες τακτικές που χρησιμοποιούν οι κορυφαίες εταιρείες στον δυτικό κόσμο. Μεταφέρουμε την τεχνογνωσία από το εξωτερικό, χάρη στο δίκτυο των συνεργατών που διαθέτουμε»

Παράλληλα σημείωσε πως «στην Ελλάδα υπάρχει άριστο υλικό, γνώσεις, εκπαίδευση, πολύ καλά καταρτισμένα άτομα… Το μόνο που δεν υπάρχει είναι η χρηματοδότηση».

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης με την ιδιότητα του εκπαιδευτή και αξιολογητή εκπαιδευτών, πιστοποιημένου από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Σωστές επιλογές και όχι τύχη

Να ρίξει φως στους όρους «οργάνωση, διοίκηση, προσωπική ανάπτυξη» επιχείρησε ο Κυριάκος Κώτσογλου, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στην Διοίκηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. «Το επιχειρείν είναι μέσα στη ζωή του Έλληνα, με την έννοια ότι ένα 62% αυτοαπασχολείται – είναι και κομμάτι του ανεξάρτητου χαρακτήρα του. Σε κάθε περίπτωση όμως η Αριστεία είναι αυτό που ζητάμε όλοι και είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, προσήλωσης στον στόχο και συνειδητής επιλογής. Η επιλογή και όχι η τύχη είναι αυτή που θα καταδείξει το πεπρωμένο σου» τόνισε, σε δήλωσή του πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Προνομιακή η θέση της Κρήτης

«Οι προοπτικές επίδρασης των ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης στην καινοτομία και στην περιφερειακή ανάπτυξη» βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του Βασίλη Διγαλάκη,  πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης

«Παρά τις γενικότερες αδυναμίες της Ελλάδας, η Κρήτη συγκεντρώνει σημαντικά χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούσαν να την καταστήσουν περιφέρεια γνώσης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού (…) και επομένως, βρίσκεται σε προνομιακή θέση ώστε να χρησιμοποιηθεί, πιλοτικά για όλη τη χώρα, ως πόλος έλξης: (α) υψηλά καταρτισμένου προσωπικού για τις επιχειρήσεις του νησιού και (β) υψηλού επιπέδου προπτυχιακών και μεταπτυχιακών αλλοδαπών φοιτητών σε προγράμματα με δίδακτρα» τόνισε, μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας πως τα οφέλη για τα ιδρύματα και την τοπική ανάπτυξη θα ήταν πολλά

«Η Κρήτη και η χώρα μας έχουν πλούτο που δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει ανεκμετάλλευτος. Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας, καλλιέργεια της κουλτούρας της αριστείας και ορθολογική σκέψη για να προχωρήσουμε μπροστά» κατέληξε.

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook