Χανιά | Μετέφεραν ασθενή στο Ρέθυμνο, με «μπακατέλα» ασθενοφόρο | Photo

χανιά-μετέφεραν-ασθενή-στο-ρέθυμνο-με-328545

Σε διαδρομές «θρίλερ» εξελίσσονται καθημερινά τα περιστατικά που μεταφέρονται από το νοσοκομείο Χανίων σε άλλα νοσοκομεία της Κρήτης, εξαιτίας του πεπαλαιωμένου στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Το μεσημέρι (απ’ όπου και η σχετική φωτογραφία) έφτασε στα Χανιά βαρύτατο περιστατικό γρίπης από την Ικαρία το οποίο αναγκάστηκε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου με την γιατρό του ΕΚΑΒ να δίνει μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, αφού λόγω των ελλείψεων, αναγκάστηκε να κάνει χειροκίνητα τεχνητή αναπνοή στον ασθενή.

…Ώρα 4 και 10 το απόγευμα και την πύλη του νοσοκομείου Ρεθύμνου περνά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Χανίων που μεταφέρει ένα βαρύτατο περιστατικό γρίπης, έπειτα από αεροδιακομιδή. Μία διαδρομή θρίλερ μόλις έφτασε στο τέλος της.

Και ενώ ο ηλικιωμένος ασθενής -που πιθανότατα έχει προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1- έδινε μάχη για τη ζωή του, τη δική της μάχη για την ασφάλεια του ασθενούς έδινε καθ” όλη τη διάρκεια της διαδρομής και η γιατρός του ΕΚΑΒ που τον συνόδευε. Το ασθενοφόρο είναι ένα από τρία πεπαλαιωμένα που διαθέτει ο νομός Χανίων και το οποίο κάθε άλλο παρά κατάλληλα εξοπλισμένο είναι.

Η διαδρομή από το νοσοκομείο Χανίων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ήταν σωστό μαρτύριο για την γιατρό, η οποία ελλείψει σύγχρονου εξοπλισμού ανέλαβε να κάνει χειροκίνητα τεχνητή αναπνοή στον ασθενή.

Η κατάσταση στον τομέα του ΕΚΑΒ Χανίων είναι τραγική, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Αντώνης Κιοπές στη «Νέα Τηλεόραση«, ο οποίος ζητά από τους κρητικούς υπουργούς υγείας να βρουν πιστώσεις για να τεθούν και πάλι σε κυκλοφορία οι δύο κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ Χανίων.

Το σημερινό περιστατικό από την Ικαρία που νοσηλεύεται ήδη διασωληνομένο στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα της γρίπης σε βαριά μορφή, ωστόσο, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για νέο κρούσμα του ιού Η1Ν1.

One thought on “Χανιά | Μετέφεραν ασθενή στο Ρέθυμνο, με «μπακατέλα» ασθενοφόρο | Photo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook