Μετά το σκάνδαλο για φοροδιαφυγή, ο Τραμπ βγάζει «άπιστη» τη Χίλαρι

μετά-το-σκάνδαλο-για-φοροδιαφυγή-ο-τρα-435251

Ο Αμερικανός μεγιστάνας αφήνει το θέμα της υγείας της Χίλαρι με στόχο να διαταράξει την οικογενειακή γαλήνη του ζεύγους Κλίντον

Στη δίνη σκανδάλου φοροδιαφυγής στροβιλίζεται ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αποκάλυψη των «Νew York Times» ότι ενδέχεται να έχει αποφύγει να πληρώνει φόρους επί 18 χρόνια δηλώνοντας το 1995 ζημίες, ύψους 916 εκατομμυρίων.

Κι ενώ τα αίματα έχουν ανάψει στην προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ ενόψει και του δεύτερου προεδρικού ντιμπέιτ στις 9 Οκτωβρίου, οι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι ο Αμερικανός Μίδας θα ηττηθεί από τη Χίλαρι στις εκλογές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους «Los Angeleς Times», οι κάρτες ταρώ προεξοφλούν πανωλεθρία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ περνάει στην αντεπίθεση. Αφήνει το θέμα της υγείας της Χίλαρι με στόχο να διαταράξει την οικογενειακή γαλήνη του ζεύγους Κλίντον.

«Η Χίλαρι μπορεί να είναι τρελή. Μπορεί να απάτησε τον Μπιλ Κλίντον», δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Ο αμερικανικός Τύπος, πάντως, ασχολείται εκτενώς με το ζήτημα των φόρων του Τραμπ επειδή ο μεγιστάνας των ακινήτων αρνούνταν ανέκαθεν να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του, μια κίνηση στην οποία προβαίνουν παραδοσιακά οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια.

Από την πλευρά της, η δημοκρατική αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον, το έχει κάνει.

Οι «New York Times» αναφέρουν πως είχαν πρόσβαση, μέσω μιας ανώνυμης πηγής, στη φορολογική δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ τη χρονιά του 1995. Η εφημερίδα υποστηρίζει πως είχε δηλώσει σε αυτή «ζημιές ύψους 916 εκατομμυρίων δολαρίων».

Αν και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα φορολογητέα εισοδήματά του τις επόμενες χρονιές, αυτό το αστρονομικό ποσό μπορεί να του επέτρεψε να αφαιρεί εντελώς νόμιμα 50 εκατομμύρια δολάρια από τα φορολογητέα εισοδήματά του κάθε χρόνο επί 18 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2013.

Οι τεράστιες ζημίες που φέρεται να έχει υποστεί ο Τραμπ οφείλονταν, σύμφωνα με τους New York Times, στις αποτυχίες του στον κόσμο των καζίνο του Ατλάντικ Σίτι, στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, και σε άλλα προβλήματα που αντιμετώπισε στον ξενοδοχειακό τομέα και στις αερομεταφορές.

Ερωτηθείς για το άρθρο των «New York Times», ο Τραμπ δεν απάντησε άμεσα.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία δεν γίνεται αναφορά στις ζημιές των 916 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά διαβεβαιώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, «ένας ταλαντούχος επιχειρηματίας» «δεν πληρώνει περισσότερους φόρους απ’ ό,τι ορίζει ο νόμος».

Την ίδια ώρα οι αμερικανικές εκλογές απασχολούν και τους Γάλλους πολίτες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Odoxa», το 86% στηρίζουν τη Χίλαρι και το 11% τον Τραμπ.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook