Μετά την Ίρμα, νέα απειλή για την Καραϊβική από τον τυφώνα Μαρία

μετά-την-ίρμα-νέα-απειλή-για-την-καραϊβ-586928

Τα νησιά Leeward στην Καραϊβική πλησιάζει ο τυφώνας Μαρία, που αναμένεται να απειλήσει την περιοχή αργότερα σήμερα. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, το επόμενο 48ωρο η Μαρία θα ενισχυθεί και θα γίνει επικίνδυνη.

Ακολουθεί κατά κύριο λόγο την πορεία της Ίρμα, του κυκλώνα που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην περιοχή πριν από λίγες μέρες.

Προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί για πολλά νησιά της περιοχής ενώ ήδη κάποια βρίσκονται υπό παρακολούθηση, όπως οι Αμερικανικές και οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι.

Κάποια από τα νησιά που βρίσκονται στην επικίνδυνη πορεία της Μαρία έχουν ήδη πληγεί από την Ίρμα, που άφησε πίσω της 37 νεκρούς στην περιοχή και καταστροφές ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται αυτή την ώρα βορειοανατολικά των Μπαρμπέιντος, καθώς αυτός κινείται προς τα βορειοδυτικά.

«Το επίκεντρο της Μαρία θα περάσει από τα νησιά Leeward σήμερα τη νύχτα και από το βορειοανατολικά άκρο της Καραϊβικής την Τρίτη» ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Η Μαρία συνοδεύεται από μεγάλα και καταστροφικά κύματα που θα ανεβάσουν το επίπεδο των υδάτων έως και δύο μέτρα πάνω από το κανονικό, αλλά και από σφοδρές βροχοπτώσεις που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook