Μειμαράκης: Καταστροφή για τη χώρα η δεύτερη ευκαιρία στον Τσίπρα

μειμαράκης-καταστροφή-για-τη-χώρα-η-δε-285169

Να αποδομήσει το επιχείρημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί του πολίτες «να αφήσουν πίσω τους το παλιό» επιχείρησε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της 80ης ΔΕΘ. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν τις κάλπες και να συγκρίνουν τις πολιτικές των κομμάτων. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καινούριο κόμμα καθώς βρίσκεται στην βουλή την τελευταία εικοσαετία. « Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα φαινόμενο της εποχής. Είναι πολύ παλιό κόμμα είναι 18 ή 20 χρόνια στην βουλή, απλά ήταν στο 3% και δεν του έδινε κανείς σημασία. Επειδή η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στα κανονικά του ποσοστά. Ο κόσμος είναι πλέον πιο ώριμος απ ότι ήταν την περίοδο 2011 – 2012» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Ευάγγελος Μειμαράκης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με την συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων κομμάτων προκειμένου να υπάρξει πολιτική σταθερότητα. «Γιατί τέτοια εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να μην θέλει να μετέχει σε μια κυβέρνηση με κορμό της ΝΔ; Γιατί θέλει να μείνει έξω για να πετροβολάει; Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας είναι σε στρατηγικό κενό. Έχει βαθιές αντιφάσεις και αντιθέσεις. Συγκρίνεται τα όσα λένε τα στελέχη του τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες. Θα ψηφίσει αυτά που υπέγραψε. Εφόσον είμαι πρωθυπουργός και συνεργαστούμε, θα μου δώσει κάποια στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα. Δεν νομίζω να θέλει να γίνει ο κ. Τσίπρας αντιπρόεδρος σε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ».

Πρόσθεσε ωστόσο πως η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή για την χώρα «Το ζητούμενο είναι οι πολιτικές. Οι διαρθρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνει το μνημόνιο αφορούν κυρίως την παιδεία και την υγεία. Η δεύτερη ευκαιρία που ζητά ο κ. Τσίπρας, θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή για την χώρα. Θα πρέπει να τρέξουμε το επόμενο εξάμηνο το οποίο θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διχαστικά διλλήματα τονίζοντας ότι προσπαθεί να προσωποποιήσει τις καταστάσεις «Μιλάει για την Ευρώπη του Σόιμπλε και της Μέρκελ. Ο ίδιος δεν έπαιρνε απόφαση χωρίς να ρωτήσει την Μέρκελ και εκείνος μας έλεγε Μερκελιστές. Εκείνος μιλούσε για Ολαντρέου και μετά εκθείαζε τον πρόεδρο της Γαλλίας. Άφησε την χώρα χωρίς συμμάχους και χωρίς στηρίγματα. Όλα αυτά είναι προεκλογικά τεχνάσματα».

Απέφυγε να απαντήσει με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσει «Όλα αυτά θα τα πούμε την επομένη των εκλογών. Δεν την έχω ψωνίσει να λέω ότι θα είμαι την Δευτέρα των εκλογών πρωθυπουργός. Θα πάμε βήμα – βήμα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε εναντίον της σύστασης των προανακριτικών επιτροπών «εκτός και αν η δικαιοσύνη θελήσει να φέρει στην βουλή υποθέσεις που αφορούν πολιτικούς». Για τις φορολογικές ελαφρύνσεις και κυρίως για το ζήτημα των αγροτών τόνισε «ότι είπαμε για την φορολόγηση των αγροτών, το είπαμε πριν προκηρυχθούν οι εκλογές. Εμείς δεν είπαμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια. Το θέμα το αγροτικό δεν είναι συντεχνιακό, είναι εθνικό. Θα προτείνουμε ισοδύναμα. Θα πάμε να το παλέψουμε και θα δώσουμε την μάχη. Δεν μπορούν να φορολογούνται προκαταβολικά 100% αφού δεν έχουν σταθερό εισόδημα. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Όλα αυτά θα πρέπει να εξεταστούν».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «κοινωνική πολιτική δεν γίνεται με δανεικά. Αν η ύφεση είναι κάτω από 3% ότι περισσέψει θα πάει προς την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων»

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook