Μεγάλο «σουξέ» ο Βάμβουκας στο Παλιό Λιμάνι

μεγάλο-σουξέ-ο-βάμβουκας-στο-παλιό-λ-683424

Όταν ανοίξαμε σαμπάνιες για να λοιδορήσουμε τους θεσμούς

Στην αρχή υποθέτεις πως θα «σπάσουν» την σαμπάνια στα «πλευρά» του προς απόσυρση σχολάζοντος περιπτέρου επί της οδού Κανεβάρο στο Παλιό Λιμάνι, όπως ακριβώς κάνουν στα νεότευκτα και προς καθέλκυση νέα σκαριά.

Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και απλώς άνοιξαν την σαμπάνια στον δήμαρχο Χανίων, που παραβρέθηκε στο ξήλωμα του περιπτέρου, αναγνωρίζοντας προφανώς το «σουξέ» που έχει ο Τάσος Βάμβουκας, στους καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης.Το πρόσωπο όμως, εκπροσωπεί τον κορυφαίο θεσμό της πόλης.

Συμφωνείς ή διαφωνείς με το πρόσωπο, τον θεσμό οφείλεις να τον σέβεσαι.

Κι εκείνος που τον εκφράζει, φυσικά να τον προστατεύει! Να έχει επίγνωση της θέσης του.

Σε μια πόλη όμως, που είναι φανερό ότι διολισθαίνει στην παρακμή – και που το επίπεδο της αντικατοπτρίζεται και στο επίπεδο των διαφόρων θεσμικών της οργάνων – φαινόμενα τέτοιου τύπου μάλλον περνούν ως μη γενόμενα.

Κρίμα…

ΖΑΡΠ…

7 thoughts on “Μεγάλο «σουξέ» ο Βάμβουκας στο Παλιό Λιμάνι

  1. Ο ΤΑΣΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ…KAI ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΕΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ…
    ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ Η ΣΤΡΑΒΗ: ΒΡΕ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ;;;;
    ΖΑΡΠ, ΖΑΡΠ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ.
    ΥΓ: ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΡΓΟ. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ: «NA ΠΕΣΕΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣ Ή ΜΠΕΤΟΝ».

  2. Και τα χιλαρικα που θα βγαλε απο τραπεζακια που θα μπουν στη θεση του, αξιζει να του ανοιξουν μια σαμπανια τουλαχιστον.

  3. Τώρα θα αράζουν πιο άνετα τα δίκυκλα!Από το ένα πεζοδρόμιο τα δίκυκλα και από το άλλο (αριστερό) τραπεζάκια και καρεκλάκια!Πετώντας θα κατεβαίνουν στην πλατεία!

  4. Ο κύριος που άνηξε τη σαμπάνια, πέρυσι τον έβριζε τον δήμαρχο για το νομοσχέδιο του και απειλούσε άλλους επαγγελματίες που συμφωνούσαν με το περιορισμό της κατάληψης δημοσίων χώρων, που εαν εφαρμοστεί ποτέ, θα περιορίσει την αυθαιρεσία καταλήψεως δημοσίου χόρου. Αλλά όταν ο κύριος Δήμαρχος κάνει επιλεχτικά τα στραβά μάτια στην εγαρμογή των νόμων που ο ίδιος ψηφιζει λογικό είναι να του ανήγουν σαμπάνιες και να πέζουν παλαμάκια… Δεν κοιτάνε τα χάλια της πλατείας Συντριβανίου με τις αυθαιρεσίες των εμπορικών καταστημάτων που έχουν καταλάβει τη μισή με τις κλειστού τύπου κατασκευές τους μετατρέποντας δημόσιο χόρο σε καταστήματα ασχημένοντας την εικόνα του λιμανιού… Αυτά ήτανε κύριε Βάμβουκα τα σχέδια σας για την παλία πόλη… ντροπη σας!Μα πόσο διαπλεκόμενος μπορεί να είναι κανείς πια…

  5. Ο συγκεκριμένος κύριος που ανήγει τη σαμπάνια είναι ο ιδιοκτήτης του καφέ Μούσες, αν πάτε μία βόλτα στο λιμάνι θα δείτε αν έχει συμμορφωθεί με το καινούργιο κανονισμό που τόσο υπερασπίστηκε ο κύριος Βάμβουκας… Ο κύριος αυτός πλήρωσε τα προβλεπόμενα πρόστημα για τις αυθαιρεσίες του; Αν όχι κανένας εισαγγελέας υπάρχει να ελέξει την διαπλοκή στο δήμο χανίων;Η αντιπολίτευση γιατί κοιμάτε; Τελικά κύριε Βάμβουκα υσχύει ο κανονισμός , ναι ή όχι;

  6. Μη το ψάχνεται παιδιά, είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα.. Αμα ψάξει κανείς για τις αυθαιρεσίες που γίνονται στη πλατεία Συντριβανίου με τις παράνομες κατασκευές των τουριστικών καταστημάτων και των καφετεριών θα βγάλει όχι λαβράκι… αλλά ΤΣΙΠΟΥΡΑ…

  7. Πραγματικά χθες το βράδυ πέρναγα με τα παιδιά μου απο την πλατεία και η κατασταση ήτανε τριτοκοσμική. Παιδάκια 7-8 χρονών να ζητιανεύουν, καφετέριες χαμηλής αισθητικής με κράχτες να προσπαθούν να προσελκύσουν τους τουρίστες και εμπορικά καταστήματα με βιτρίνα προϊόντα μαϊμούδες να συνάπτουν ένα τριτοκοσμικό σκηνικό, Ας κοιτάξει κανείς αρμόδιος την πλατεία και τις αυθαιρεσίες της. Είναι ντροπή για την πόλη μας και έιναι κρίμα για το τουριστικό προϊόν του νομού μας που τόσο θέλουμε να αναβαθμήσουμε. Μπράβο στο ZARPA και σε κάθε μέσο ενημέρωσης που θήγει ένα τέτοιο θέμα, πρέπει κάποια στιγμή να τολμήσουμε να αρχήσουμε να μηλάμε για τέτοια θέματα που μας αφορούν όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook