Κρήτη | Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη με πολλά πύρινα μέτωπα | 28 πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες

κρήτη-μεγάλη-φωτιά-σε-εξέλιξη-με-πολλά-355536

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από νωρίς το μεσημέρι οι Πυροσβέστες στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων και συγκεκριμένα στον Αχεντριά. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν 4 οχήματα με 10 πυροπσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική επιχειρεί στο χωριό Ίνια αλλά και στο Λαράνι όπου εκεί το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγαλύτερο. Στη μάχη έχουν ριχτεί 10 οχήματα με 28 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο κ. Γιάννη Μαραγκάκη που μίλησε στο ekriti.gr, στις συγκεκριμένες περιοχές θα γίνουν εξονυχιστικές έρευνες καθώς όπως λέει «από τις 24 του Απριλίου έως σήμερα τα περιστατικά πυρκαγιών στα γύρω χωριά ξεπερνούν τα 30», γεγονός που αυξάνει τις υποψίες των Πυροσβεστικών Αρχών για ενδεχόμενο εμπρηστικών ενεργειών.

«Εχει ενεργοποιηεί το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμού» λέει ο κ. Μαραγκάκης ο οποίος συμπληρώνει πως η φωτιά σε Λαράνι και Ίνια ήταν ανησυχητική όμως ευτυχώς οι πυροσβέστες τα κατάφεραν πριν εξαπλωθεί.

ekriti.gr

One thought on “Κρήτη | Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη με πολλά πύρινα μέτωπα | 28 πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook