Μεγάλη συμμετοχή την 4η μέρα στο 4o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

μεγάλη-συμμετοχή-την-4η-μέρα-στο-4o-φεστι-406632

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival στο Πνευματικό Κέντρο καλά κρατεί! Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δράσεις και οι προβολές και αυτό το Σάββατο, 29 Οκτώβρη, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους διοργανωτές του θεσμού.

Ο κόσμος ήρθε στον χώρο από νωρίς, με πολύ ευχάριστη διάθεση, δημιουργώντας ένα ζεστό επικοινωνιακό κλίμα. Το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον ήταν υψηλό, τα «πηγαδάκια» που σχηματίζονταν στις γωνιές του Πνευματικού Κέντρου πολύ ζωντανά και η ποικιλία των προσφερομένων δράσεων αντάμειψε τους παρευρισκόμενους.

Η ημέρα ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί, με το Εργαστήρι της συγγραφέως Αλεξάνδρας Μήτσιαλη, με θέμα «Παγκόσμιος Πόλεμος – Κατοχή – Αντίσταση – Ολοκαύτωμα», με μεγάλη προσέλευση συμμετεχόντων και γενικευμένη ενθουσιώδη αίσθηση για την εμπειρία.

Λίγο αργότερα, στις 11:30 εγινε η παρουσίαση του λευκώματος «Μικρές Υιοθεσείες, Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη». Για το βιβλίο μίλησαν ο Δημήτρης Χαρίτος, ποιητής και κριτικός κινηματογράφου, ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και ο Σταύρος Ψυλλάκης.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τις προβολές 21 ταινιών, που σημείωσαν εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση, ξεκινώντας από τις 17.00 το απόγευμα και φτάνοντας μέχρι και τις 2.00 τα ξημερώματα! Μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, δραματικές ή κωμικές, ελληνικές και ξένες, οι ταινίες είχαν τόση ποικιλία ώστε κάλυπταν όλες τις προσδοκίες, ενώ το κοινό απόλαυσε και τις παρεμβαλλόμενες συζητήσεις με τους 8 σκηνοθέτες-δημιουργούς που παρευρίσκονταν στο χώρο μαζί και με άλλους συντελεστές των ταινιών: ο Σ. Ψυλλάκης, ο Γ. Κρομμυδάκης, ο Γ. Ζώης, η Α. Χιωτάκη, η Ζ. Τζέλεση, ο Δ. Μανιώρος, ο Δ. Τσολάκης και η Λ. Μπίνζερ δέχτηκαν τις ερωτήσεις του κοινού, τα σχόλιά και τις παρατηρήσεις τους και ζυμώθηκαν δημιουργικά με το κοινό μέσα και έξω από την αίθουσα.

Στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, γύρω στις 23.30, περίμενε τους θεατές μια τοπική γευστική εμπειρία, με οινογευσία κρητικών κρασιών και σεμνό κρητικό μεζεδάκι, με την ευγενική υποστήριξη του Wines of Crete.

Η μέρα –ή μάλλον η νύχτα!- ολοκληρώθηκε με μια πολύ ξεχωριστή και κεφάτη μεταμεσονύκτια προβολή-έκπληξη! Πρόκειται για μια σπάνια διεθνή ταινία που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με ελληνικούς υποτίτλους στη χώρα μας και της οποίας η ταυτότητα είχε κρατηθεί μέχρι χθες μυστική, εγείροντας την περιέργεια εκατοντάδων θεατών στα κοινωνικά δίκτυα, από τη μέρα της έναρξης του Φεστιβάλ! Έτσι, μετά τα μεσάνυχτα, η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά με πολλές, κυρίως, νεανικές παρουσίες, ενώ το δημιουργικό κέφι των υπευθύνων, που παρουσιάστηκαν στην αίθουσα με απρόοπτο και αστείο μεταμεσονύκτιο concept εμφάνισης, συμπλήρωσε την ατμόσφαιρα καλλιτεχνικού party που επικρατούσε ήδη.

Η αυξανόμενη, χρόνο με τον χρόνο, επιτυχία του Φεστιβάλ, η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή που εξασφαλίζει, όχι μόνο από τα Χανιά αλλά και από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, δίνουν σαφές μήνυμα για τη μονιμοποίηση του θεσμού στην πόλη μας και την διαρκή διεύρυνσή του με νέες ιδέες, δράσεις και άλλα πολλά, που δεν θέλουμε να σας αποκαλύψουμε από φέτος! Κρατηθείτε ζεστοί και θα τα ζήσετε από κοντά του χρόνου!

Σημειώνουμε ότι η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη, ενώ προαιρετικά μπορεί να γίνει προσφορά σε φάρμακα ή τρόφιμα που θα δοθούν σε κοινωνικές δομές της πόλης.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο www.chaniafilmfestival.com.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook