Μεγάλη μεταγραφή: Ο Γιώργος Βιτώρος στη Νέα Τηλεόραση

μεγάλη-μεταγραφή-ο-γιώργος-βιτώρος-στ-410504

Μεγάλη μεταγραφή στο τηλεοπτικό σκηνικό της Κρήτης, καθώς ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς παρουσιαστές, ο Γιώργος Βιτώρος, ξεκινά τις εκπομπές του από τη νέα σεζόν στη Νέα Τηλεόραση.

Ο Γιώργος Βιτώρος, κλείνει μία 14ετή παρουσία επιτυχημένων εκπομπών στο Creta Channel και πλέον θα προωθεί την παραδοσιακή κρητική μουσική και τους εκφραστές της μέσα από εβδομαδιαία εκπομπή στη Νέα Τηλεόραση.

Βιογραφικό:

Ο Γιώργος Βιτώρος γεννήθηκε στο Κυπαρίσσι Τεμένους του νομού Ηρακλείου το 1948. Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών.

Εργάστηκε ως διοικητικός υπάλληλος Ν.Π.Δ.Δ., πρώτα στο μαιευτήριο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» της Αθήνας και αργότερα στο «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» νοσοκομείο Ηρακλείου απο το οποίο και συνταξιοδοτήθηκε μετά απο 35 χρόνια υπηρεσίας.

Την διετία 1975-1976 υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ» αφού τα Ανώγεια είναι ο γενέθλιος τόπος του πατέρα του.

Το 1977 ίδρυσε την εφημερίδα «Κρητικοί Αντίλαλοι» την οποία διήυθυνε μέχρι το 1983. Το 1984 ξεκίνησε στην ΕΡΑ 4 Ηρακλείου την επαφή του με τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, με την εκπομπή «Της Κρήτης μας τα σόρδινα». Η αγάπη που έδειξε ο κόσμος σε αυτήν την εκπομπή, γέννησε άλλες δύο το ίδιο επιτυχημένες. Την εκπομπή «Ποια μαντινάδα να σου πω» και «Κρήτη μου τα λουλούδια σου έχουν άλλη μυρωδιά».

Θα ακολουθήσουν συνεργασίες 24 χρόνων με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς:

– ΕΡΑ Χανίων 1988-1989

– ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 1990-1991

– ΡΑΔΙΟ ΥΠΕΡΗΧΟΣ 1992-2001

– ΡΑΔΙΟ ΡΙΖΙΤΕΣ στην ΚΙΣΣΑΜΟ 2002-2004

– ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΟΡΑΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2005-2006

– ΡΑΔΙΟ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ στο ΤΥΜΠΑΚΙ 2011-2012

– ΡΑΔΙΟ ΦΑΡΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 2013

– Το 1984 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο απο τις εκδόσεις «ΒΙΒΛΙΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» με τίτλο «ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΟΡΔΙΝΑ».

– Το 1991 το δεύτερο βιβλίο απο τις εκδόσεις «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ» με τίτλο «ΚΙ Ο ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ ΜΟΥ Σ’ΑΓΑΠΑ».

– Το 1999 το τρίτο βιβλίο απο τις εκδόσεις «ΚΑΛΕΝΤΗΣ» με τίτλο «ΧΑΡΑ ΣΕ ΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΓΕΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ».

– Το 2001 το τέταρτο βιβλίο, επίσης απο τον εκδοτικό οίκο «ΚΑΛΕΝΤΗΣ» με τίτλο «ΜΙΚΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΙ ΕΞΥΠΝΑ».

– Μεγάλη επίσης, επιτυχία σημείωσαν και οι δίσκοι του με λαογραφικό περιεχόμενο.

– Το 1987 και για μια τριετία υπήρξε διοικητικός διευθυντής του «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ-ΠΑΝΑΝΕΙΟΥ» γενικού νοσοκομείου Ηρακλείου.

– Το 1990 ξεκίνησε την επαφή του με την τηλεόραση, την οποία υπηρετεί αδιάλειπτα εδώ και 24 χρόνια. Οι εκπομπές του στην «ΚΡΗΤΗ TV» με τίτλο «ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ» και «ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ» στάθηκαν απλησίαστες σε τηλεθέαση για τέσσερα περίπου χρόνια.

– Θα ακολουθήσει διετής συνεργασία με το «CRETA CHANNEL» όπου δύο εκπομπές του με τίτλο «ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΡ» και «ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» σημειώνουν τεράστια επιτυχία.

– Η εκ νέου συνεργασία του με την «ΚΡΗΤΗ TV» θα κρατήσει περίπου οκτώ χρόνια και οι εκπομπές «ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΗΣΙ» και «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ‘ΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ» θα κυριαρχήσουν στο κρητικό τηλεοπτικό τοπίο.

– Το 2003 θα συνεργαστεί εκ νέου με το CRETA CHANNEL, συνεργασία που κρατά εως σήμερα με τρεις εκπομπές:

– «ΠΕΣ ΤΣΗ ΖΗΛΙΑΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ»

– «ΑΗΔΟΝΙΑ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΑ»

– «ΜΙΚΡΑ ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΚΙ ΕΞΥΠΝΑ»

– Το 1991 οργάνωσε εκδρομή στη Μήλο για να γνωρίσουν οι Κρήτες το νησί που βοήθησε το λαό μας σε δύσκολους καιρούς και στα χώματα του οποίου είναι θαμμένη η μητέρα του Ελευθερίου Βενιζέλου και ο μικρότερος του αδελφός ο Αγαθοκλής που πέθανε δύο ώρες μετά τη Στυλιανή Βενιζέλου. Τότε μπήκαν τα θεμέλια της αδελφοποίησης των Σφακίων με τον Αδάμαντα Μήλου, μια κωμόπολη η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας, είναι Κρήτες.

– Το 1992 το Δ.Σ του κέντρου ειδικών παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων» τίμησε το Γιώργο Βιτώρο με χρυσή πλακέτα για την προσφορά του. Συγκεκριμένα με έρανο μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής «Κρήτη μου όμορφο νησί» αγοράστηκε με την συνδρομή των τηλεθεατών ένα πούλμαν για να μεταφέρει στον Κρουσώνα όπου το κέντρο αποκατάστασης άλλα 80 επιπλέον παιδιά με νοητική υστέρηση.

– Το 1993 ο Όμιλος Βρακοφόρων τίμησε το Γιώργο Βιτώρο για την προσφορά του στην παράδοση στο κλειστό στάδιο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» στο Ρέθυμνο, μαζί με το Θανάση Σκορδαλό, Γιάννη Μαρκογιαννάκη, Παύλο Βαρδινογιάννη και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΡΗΤΗ TV».

Το παράδειγμα του ομίλου Βρακοφόρων ακολούθησαν οι δήμοι Χανίων, Πελεκάνου, Κισσάμου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου

– Είναι επίσης μέλος της παγκρήτιας δημοσιογραφικής ένωσης ΠΑ.Δ.Ε. και η οποία τον έχει τιμήσει με τη χρυσή πένα.

– Το 1994 επανέρχεται στη θέση του διοικητικού διευθυντή στο «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» στην οποία και θα παραμείνει μέχρι το 2002 που θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο Χανίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ως υποδιοικητής.

– Το 1994 επίσης, θα λάβει μέρος στις εκλογές για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και θα εκλεγεί με ευκολία όπως θα εκλεγεί αργότερα ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου.

– Το Φλεβάρη του 2005 θα εκλεγεί παμψηφεί ως πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και θα καταφέρει με τους συνεργάτες του στην εκτελεστική επιτροπή του ΕΣΔΑΚ: -Δημήτρη Αρχοντάκη Δήμαρχο Ρεθύμνης, -Αντώνη Γιαννακάκη Δήμαρχο Ακρωτηρίου, -Αριστείδη Σταυρακάκη Δήμαρχο Κουρητών, -Μανώλη Λαδωμένο Δήμαρχο Θραψανού, -Χαράλαμπο Πατρικαλάκη Αντιδήμαρχο Τυμπακίου, -Σήφη Τζανόπουλο Αντιδήμαρχο Αγίου Νικολάου,

να περισσώσουν 32 εκατομμύρια ευρώ απο το Ταμείο Συνοχής τα οποία εθεωρούντο χαμένα και να υπογράψουν παρουσία του Περιφερειάρχη Σεραφείμ Τσόκα και του Δημάρχου Γιάννη Κουράκη, για τα έργα:

– επεκτάσεις υφισταμένων ΧΥΤΑ νομού Λασιθίου,

– επεκτάσεις υφισταμένων ΧΥΤΑ νομού Ηρακλείου,

– αποκατάσταση χωματερής ΜΑΡΟΥΛΑ Ρεθύμνης,

– δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης Ιεράπετρας και Ηρακλείου.

– Κατά τη διάρκεια της θητείας του Γιώργου Βιτώρου στον ΕΣΔΑΚ θα τελειώσει το μοναδικό εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Ανατολική Κρήτη, σε οικόπεδο 8 στρεμμάτων προσφοράς του δήμου Ηρακλείου το οποίο όμως ευρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Αλικαρνασσού και παρά την λυσσαλέα αντίδραση ορισμένων δημοτικών συμβούλων. Είναι χαρακτηριστικό οτι το θέμα πέρασε με μια ψήφο διαφορά στο δημοτικό συμβούλιο Αλικαρνασσού.

– Το 2007 θα εκλεγεί δήμαρχος Τεμένους και με τη λήξη της θητείας του το 2010 θα πρωτοστατήσει στην ένωση του μικρού δήμου Τεμένους με το μεγαλύτερο δήμο της Κρήτης, το δήμο Ηρακλείου.

– Στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς η δράση του Γιώργου Βιτώρου υπήρξε εντυπωσιακή. Επραγματοποίησε πάνω απο δέκα πέντε τηλεμαραθώνιους με τα δυο κανάλια που κατά καιρούς συνεργάστηκε. Να μερικά μόνο επιτεύγματα:

– Σε συνεργασία με την «ΚΡΗΤΗ TV» και τη Γωγώ Ατζολετάκη αγοράστηκαν 21 απινιδωτές για νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

– Σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαδάκη του ANT1 συγκεντρώθηκαν χρήματα στη Νέα Υόρκη για την περίθαλψη άρρωστων Κρητικόπουλων.

– Σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους Κώστα Χαρδαβέλλα και Δημήτρη Σπυριδάκη και το Σύλλογο φίλων «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ» συγκεντρώθηκαν χρήματα για το νοσοκομείο.

– Σε συνεργασία με το CRETA CHANNEL και τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ρεθύμνης σε τηλεμαραθώνιο μιας βραδιάς, συγκεντρώθηκαν αρκετά χρήματα για τον ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη που τραυματίστηκε στα Ζωνιανά.

Ενώ με το ίδιο κανάλι έγινε κατορθωτό:

-μια κοπέλα να μεταφερθεί στη Γερμανία

-ένας λαουτιέρης να μεταφερθεί στην Αμερική,

-ο εγγονός μεγάλου βιολάτορα να μεταφερθεί στη Ρωσία,

-μια νέα να μεταφερθεί για μεταμόσχευση ήπατος στη Θεσσαλονίκη,

-ένας άρρωστος λαουτιέρης να πεθάνει αξιοπρεπώς και όχι στη μοναξιά μιας κλούβας…

Σημαντικές πρωτοβουλίες του Γιώργου Βιτώρου είχαν σαν αποτέλεσμα:

– 1200 Κρήτες να επισκεφτούν τη Μήλο.

– 180 ανάδοχοι να βαφτίσουν στο Μάραθος ένα κοριτσάκι και να το ονομάσουν «Κρήτη».

– 800 άνθρωποι πάνω στο πλοίο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΗΛΙΟΣ» να παρακολουθήσουν τη βράβευση με τη χρυσή λύρα του Θανάση Σκορδαλού απο το Γιώργο Βιτώρο.

– με 13 πούλμαν πραγματοποιήθηκε εκδρομή στη Γαύδο όταν οι Τούρκοι έθεσαν θέμα. Διοργανωτές της εκδρομής η Χρυσούλα Μπουρλώτου και ο Γιώργος Βιτώρος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook