Μείωση έως και 100% της κατανάλωσης του ρεύματος από τη ΔΕΗ; Ναι, γίνεται… Δες εδώ

μείωση-έως-και-100-της-κατανάλωσης-του-ρε-233616

 

 

Με το Net Metering μπορείτε να παράγετε μόνοι σας την ενέργεια που χρειάζεστε

Η ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει από τις 8 Μαΐου 2015 η κατάθεση αιτήσεων για αυτοπαραγωγή με φωτοβολταϊκά (Net Metering) .

Είναι μια συμφωνία με το ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) που σας επιτρέπει να συμψηφίζετε την ενέργεια που παράγετε, με την ενέργεια που καταναλώνετε σε ετήσια βάση.

  • Πως γίνεται;

Το σύστημα συνδέεται εσωτερικά με την κατοικία ή την επιχείρηση σας με ένα ξεχωριστό μετρητή που καταγράφει την παραγόμενη ενέργεια. Η παραγωγή συμψηφίζεται και γίνεται εκκαθάριση  με την κατανάλωση σε ετησία βάση.

net_meteringΑν η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση, η περίσσεια ενέργεια παρέχεται δωρεάν στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αν η παραγωγή είναι μικρότερη από την κατανάλωση, πληρώνετε μόνο τη διαφορά. Η διαδικασία αυτή λέγετε «Αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό» ή αλλιώς  «Αυτοπαραγωγή με net metering», είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στην Αμερική και αρχίζει να εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και βέβαια στην Ευρώπη και στη Ελλάδα.

  • Μπορώ να μηδενίσω το λογαριασμό ρεύματος;

Ο λογαριασμός έχει πολλές και διαφορετικές χρεώσεις. Μπορείτε να μηδενίσετε την χρέωση κατανάλωσης ρεύματος και σε ότι αφορά στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των αυτοπαραγωγών με ενεργειακό συμψηφισμό, πρόθεση του ΥΠΕΚΑ είναι οι αυτοπαραγωγοί να επιβαρύνονται μόνο με χρέωση ΥΚΩ για το σύνολο της ενέργειας που καταναλώνουν (είτε αυτή προέρχεται από το Δίκτυο είτε την παράγουν οι ίδιοι) και να απαλλαγούν από τη χρέωση ΕΤΜΕΑΡ για το τμήμα της ενέργειας που παράγουν οι ίδιοι.

  • Τι κατανάλωση μπορώ να καλύψω;

Ανάλογα με τη κατανάλωση σας μπορείτε να καλύψετε έως και το 100% την ενεργείας που χρειάζεστε!

Τα όρια για την Κρήτη είναι μέχρι 20KWp ή μέχρι το 50% της συμφωνημένης ισχύος με τον ΔΕΔΔΗΕ με ανώτατο όριο 50 KWp. Για ένα σπίτι η μέση ισχύς εγκατάστασης είναι 4-5KWp.

  •  Ποιοι έχουν δικαίωμα εγκατάστασης;

Όλοι. Ακόμα και οι μισθωτές. Αρκεί να έχουν την κυριότητα ή τη νόμιμη χρήση του χώρου εγκατάστασης (π.χ. με μίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση) και και να έχουν διασφαλίσει την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη.

  • Που μπορούν να εγκατασταθούν τα συστήματα αυτοπαραγωγής με net metering;

Στον ίδιο ή σε όμορο χώρο (ιδιοκτησία ή συνιδιοκτησία) με τις εγκαταστάσεις κατανάλωσης που θα τροφοδοτούν. Μπορούν να εγκατασταθούν επί του κτιρίου, επί του εδάφους ή ακόμα και άλλων κατασκευών σύμφωνα με την κείμενη πολεοδομική νομοθεσία.

  • Τι ισχύει αν έχω εγκαταστήσει ήδη φωτοβολταϊκά στα πλαίσια του Ειδικού Προγράμματος των Στεγών;

Τα συστήματα αυτοπαραγωγής με net metering μπορούν να συνυπάρχουν με φωτοβολταϊκά του Ειδικού Προγράμματος. Πρέπει όμως να συνδέονται σε διαφορετικό μετρητή.

  • Υπάρχει περίπτωση να φορολογηθεί η αυτοπαραγωγή με net metering;

H αυτοπαραγωγή δεν παράγει ενέργεια για πώληση. Άρα δεν υπάρχει κάποιο εισόδημα το οποίο αργότερα μπορεί να φορολογηθεί. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να αυξηθούν οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις (ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ, χρεώσεις δικτύου, κοκ.). Αλλά αν συμβεί αυτό, θα γίνει για όλους τους καταναλωτές, οπότε και πάλι θα είστε ωφελημένος, αφού λόγω του συστήματος θα πληρώνετε λιγότερα. Εκτός αυτού όμως, θα κάνετε και πιο γρήγορα απόσβεση στο σύστημα σας.

  •  Ποια είναι η διαδικασία;

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον μελετητή του, που θα του βγάλει το ενεργειακό προφίλ που απαιτείται για το σπίτι ή την επιχείρηση του, και σε συνεχεία θα  συντάξει το φάκελο για την ΔΕΔΔΗΕ με όλα τα τεχνικά στοιχειά που απαιτούνται.

  • Γιατί να επιλέξω την Αtomon-Τechnology ;

Η εταιρία είναι μια από τις πρώτες του χώρου που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας  από το 2006. Έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία από έργα που έχουν υλοποιηθεί τόσο σε αυτόνομα αλλά και σε διασυνδεδεμένα από το πρόγραμμα  «Φωτοβολταϊκά σε στέγες»  εγγυόμαστε την  σωστή επιλογή εξοπλισμοί και την εγκατάσταση του με γνώμονα την ικανοποίηση του πελάτη.

Αναλαμβάνουμε για εσάς όλη την διαδικασία από την κατάθεση του φακέλου έως την τελική ενεργοποίηση του έργου.

ATOMON

Πληροφορίες : Atomontechnology

  • Σοφοκλή Βενιζέλου 42 ( έναντι γραφείων ΔΕΗ)
  • Τηλ. 2821093960 (09:00-15:30)
  • Κιν. 6936807530 (Όλες τις ώρες )

Mail: [email protected][email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook