Μαλαισία: Η Μιανμάρ να σταματήσει τις διακρίσεις και τις δολοφονίες μουσουλμάνων

μαλαισία-η-μιανμάρ-να-σταματήσει-τις-δ-487147

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ζήτησε από τη Μιανμάρ να σταματήσει τις διακρίσεις και τις επιθέσεις εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια, ενώ κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να ενεργήσουν ώστε να τερματιστεί «η ανθρωπιστική τραγωδία».

Η Μαλαισία έχει εκφραστεί έντονα κατά της Μιανμάρ, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι βουδιστές, για τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους Ροχίνγκια, κυρίως μετά τον Οκτώβριο, οπότε οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει επιχείρηση καταστολής στην Πολιτεία Ραχίν στα σύνορα με το Μπανγκλαντές, όπου κυρίως ζει αυτή η μειονότητα.

«Οι φόνοι πρέπει να σταματήσουν. Οι βιασμοί γυναικών και κοριτσιών πρέπει να σταματήσουν», τόνισε ο κ. Νατζίμπ στη διάρκεια συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), την οποία συγκάλεσε η Μαλαισία για να συζητήσει το θέμα των Ροχίνγκια.

«Οι διώξεις των συνανθρώπων μας, ανδρών και γυναικών, απλώς και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνοι πρέπει να σταματήσουν», τόνισε.

Πρόσφυγες, κάτοικοι και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι οι δυνάμεις της Μιανμάρ έχουν εκτελέσει με συνοπτικές διαδικασίες, έχουν βιάσει γυναίκες, κάψει σπίτια και έχουν σκοτώσει πολλά μέλη της μουσουλμανικής αυτής μειονότητας.

Ο κ. Νατζίμπ, ο οποίος συμμετείχε σε διαδηλώσεις στην Κουάλα Λουμπούρ τον προηγούμενο μήνα με αίτημα μια διεθνή επέμβαση για να σταματήσει «η γενοκτονία» των Ροχίνγκια, υπογράμμισε ότι η Μιανμάρ πρέπει να δράσει.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook