Μακελειό στο Σίδνεϊ: Δύο νεκροί και τρείς τραυματίες στην επιχείρηση διάσωσης των ομήρων

μακελειό-στο-σίδνεϊ-δύο-νεκροί-και-τρε-192971

sydney_omiriaΜετά από 16 ώρες έλειξε, η κατάσταση ομηρίας 30 ατόμων, με αστυνομική επιχείρηση όπου σύμφωνα με το κρατικό αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC υπάρχουν 2 νεκροί και 3 τραυματίες. Στις πρώτες πληροφορίες γινόταν λόγος για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες. Τραυματιοφορείς με εξοπλισμό έφτασαν στο σημείο αμέσως μετά τους ήχους των πυροβολισμών. Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει χρήση πραγματικών πυρών, χωρίς να διευκρινιστεί εάν αυτό αφορά μόνον τους αστυνομικούς ή και τον δράστη.

Νεκρός ο δράστης

Ο Ιρανός δράστης που κρατούσε τους ομήρους εδώ και πολλές ώρες στην καφετέρια του Σίδνεϋ, είναι νεκρός αφού δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι.

Ο πενηντάχρονος Ιρανός, είχε  πλούσιο ποινικό μητρώο . Πρόκειται για τον Μαν Χαρόν Μονίς, ηλικίας πενήντα χρονών ο οποίος κατηγορήθηκε πέρυσι για τη δολοφονία της συζύγου του ενώ είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα και πολλές – πάνω από 50 – κατηγορίες που έχουν σχέση με σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο δράστης λάνσαρε τον εαυτό του από το 2002 ως «πνευματικό θεραπευτή» και οι κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις σχετίζονται μ’ αυτή του τη δραστηριότητα.

Έλληνας ομογενής ανάμεσα στους ομήρους

Υπενθυμίζουμε ότι ανάμεσά στους πέντε ομήρους που κατάφεραν νωρίτερα την Δευτέρα να δραπετεύσουν βρίσκεται και ένας ‘Ελληνας ομογενής, ο δικηγόρος Στέφαν Μπαλαφούτης – Ο ομογενής δεν έκανε δηλώσεις αλλά ενημέρωσε την αστυνομία για τον δράστη και τους άλλους ομήρους.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook