Μακελειό στις Αλβανικές εκλογές | Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε εκλογικό κέντρο

μακελειό-στις-αλβανικές-εκλογές-ένας-73274

albaniaΣτη πόλη Λιάτσι της Βόρειας Αλβανίας, γύρω στις δέκα τοπική η ώρα, ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν έξω από εκλογικό τμήμα της πόλης. Νεκρός είναι ο Γκιον Γκιόνι, μέλος της εκλογικής επιτροπής στο ίδιο εκλογικό τμήμα, που ανήκει στο Κόμμα Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ένταξη.

Πραγματικός στόχος ήταν ο ένας εκ των τραυματιών, συγκεκριμένα ο υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Μεχίλ Φούφι.

Τα αίτια της ένοπλης αντιπαράθεσης αφορούν παλιότερες διενέξεις σε σχέση με το διαφημιστικό εκλογικό υλικό των αντίπαλων κομμάτων στην ίδια πόλη.

Εντούτοις, οι εκπρόσωποι του Σ. Κόμματος στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στα Τίρανα κατήγγειλαν ότι ένοπλοι μασκοφόροι ανάγκασαν τους εφόρους που εκπροσωπούν την αντιπολίτευση σε πέντε εκλογικά τμήμα του ίδιου νομού να αποχωρήσουν από τα εκλογικά τμήματα. Την ίδια πληροφορία επιβεβαιώνουν δημοσιογραφικές πηγές στον νομό Λιάτσι. Οι ένοπλοι μασκοφόροι άσκησαν βία και σε τηλεοπτικό συνεργείου του καναλιού Top Channel.

Ψηφίζοντας ο Πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσια, καταδίκασε τη βία κατά των δημοσιογράφων, ενώ επικαλέστηκε την έλλειψη ενημέρωσης για το τραγικό συμβάν στο Λιάτσι. Εντούτοις συνεχάρη τους μετανάστες που ανταποκρίθηκαν αθρόα στο κάλεσμα για συμμετοχή στην ψηφοφορία.

Στην υπόλοιποι επικράτεια η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ομαλά, αν αφαιρεθούν μικροεπεισόδια και τεχνικά προβλήματα.

Πηγή: AMΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook