Μαθητές και καθηγητές του 4ου Γυμνασίου Χανίων επισκέφθηκαν σχολείο της Δανίας | Photos

μαθητές-και-καθηγητές-του-4ου-γυμνασίο-656987

Πέντε μαθητές και δύο καθηγητές (Μπατάκη Ειρήνη και Μανουσάκης Μιχάλης) του 4ου Γυμνασίου Χανίων επισκέφτηκαν από τις 2 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2018 το σχολείο Kjellerupskole της Δανίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + με τίτλο ΜASTER « Μεταγνωστικές Δράσεις και Στρατηγικές για τη Διδασκαλία και για την μαθησιακή Αποτελεσματικότητά».

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν ενεργά σε δραστηριότητες του δανέζικου σχολείου, να συμμετέχουν, να αλληλεπιδράσουν και να εργαστούν σε κοινά πρότζεκτ με ομάδες μαθητών από την Σουηδία, την Φιλανδία, την Ισπανία και φυσικά την Δανία και το σημαντικότερο να φιλοξενηθούν από οικογένειες της περιοχής.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές τους εντυπωσιάστηκαν από την φιλοξενία, την νοοτροπία και την άψογη οργάνωση της επίσκεψης από τους δανούς συναδέλφους καθηγητές. Επίσης από τον σχεδόν αποκλειστικά ψηφιοποιημένο τρόπο διδασκαλίας και μάθησης και από τις υποδομές του σχολείου, το οποίο συνδεόταν χωροταξικά με τη δημοτική βιβλιοθήκη, το κολυμβητήριο και το δημοτικό σινεμά και κατά αυτόν τον τρόπο αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης κοινότητας της πόλης.

Κεντρικός άξονας της κινητικότητας αυτής ήταν οι συνεργατικές δράσεις σε διαπολιτισμικές ομάδες μαθητών με θέμα :Οι στόχοι για την ζωή μου. Στα πλαίσια αυτά οι μαθητές εκφράστηκαν δημιουργικά μέσα από την χρήση κατασκευών Lego όσο και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων για την δημιουργία μίνι ταινίας με τίτλο «Η ζωή μου το 2030». Με αυτόν τον τρόπο είχαν την ευκαιρία να αναστοχαστούν, να οραματιστούν και να ανταλλάξουν απόψεις για την τωρινή και την μελλοντική πραγματικότητα τους με μαθητές των άλλων χωρών.

Το πρόγραμμα της κινητικότητας περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στο μουσείο μοντέρνας τέχνης Jorn, όπου εκεί οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις από ειδικευμένη ξεναγό και επίσκεψη στο ενυδρείο Aqua της πόλης του Silkeborg, όπου οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα ψάρια του ενυδρείου αλλά και τις παγωμένες λίμνες της περιοχής.

Η κινητικότητα τελείωσε με μια μονοήμερη επίσκεψη στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγης. Εκεί οι μαθητές είδαν τα βασικά αξιοθέατα της πόλης εν πλω και το απόγευμα επισκέφτηκαν τον διάσημο και παλαιότερο κήπο-λούνα παρκ της Ευρώπης Τίβολι.

Μαρτυρίες μαθητών:

Στην αρχή όλα ήταν πολύ περίεργα. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως όλο και πιο κοντά ερχόμασταν με το κορίτσι που με φιλοξένησε και την πολύ φιλόξενη και φιλική οικογένεια της. Το σχολείο ήταν τεράστιο και φανταστικό. Ήταν μια αξέχαστη και απίστευτη εμπειρία ζωής. (Βάλια, Β2)

Η οικογένεια που με φιλοξένησε με έκανε να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου. Επίσης έκανα καινούργιους φίλους από άλλες χώρες, με τους οποίους διασκεδάσαμε πολύ και πιστεύω αυτό ήταν το σημαντικότερο.(Φιλιώ, Β4)

Το σχολείο ήταν τεράστιο με άριστες υποδομές και συναρπαστικά μαθήματα. Το πρόγραμμα ήταν επίσης πολύ ενδιαφέρον με πολλές δράσεις. Με τις οικογένειες κάναμε πολλά πράγματα μαζί, για παράδειγμα μαγειρέψαμε μακαρονάδα όλοι μαζί, πήγαμε για μπόουλινγκ και άλλα παιχνίδια, πήγαμε βόλτα στο δάσος και μετά φτιάξαμε μπισκότα. Όλα μας φάνηκαν περισσότερο οργανωμένα στην Δανία σε σχέση με την Ελλάδα. Η μεγαλύτερη μας διαφορά όμως είναι ο κρύος καιρός εκεί. Για μας, πέρα από τις διαφορές, η ζωή και στις δύο χώρες είναι ενδιαφέρουσα. Με τα παιδιά εκεί ανακαλύψαμε πολλά κοινά σημεία , όπως η ενασχόληση μας με τον αθλητισμό. (Ιωσήφ και Άγγελος, Β3)

Μια πόρτα φιλίας ανοίχτηκε μεταξύ Ελλάδας και Δανίας….(Μαργαρίτα, Β4)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook