Μαθήτρια από την Κρήτη ανάμεσα στις 24 διάνοιες του European Space Camp! | Photos

μαθήτρια-από-την-κρήτη-ανάμεσα-στις-24-δ-379171

Τεράστια επιτυχία για το 3ο Λύκειο  και γενικότερα την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Κρήτης αποτελεί η επιλογή της 17χρονης μαθήτριας του σχολείου, Δ.Α. από το φημισμένο European Space Camp.

Κι αυτό γιατί η νεαρή Ηρακλειώτισσα έγινε η πρώτη Ελληνίδα, η οποία γίνεται δεκτή στο θεσμοθετημένο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα την Επιστήμη και το Διάστημα, το οποίο φέτος θα δεχτεί μόλις 24… διάνοιες ηλικίας, 17 έως 22 ετών από όλη την υφήλιο!

Συγκεκριμένα, η μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου Δ.Α. (επιθυμεί να μείνει ανώνυμη) επιλέχθηκε να παρακολουθήσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Andoya Space Center της Νορβηγίας υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

diak

Το European Space Camp (ESC) απευθύνεται σε νέους 17 έως 22 ετών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν ειδικό ενδιαφέρον για ζητήματα Φυσικών Επιστημών και Διαστήματος. Για φέτος έχουν επιλεγεί 24 νέοι όλοι κι όλοι, 12 από την Ευρώπη και 12 από τον υπόλοιπο κόσμο.

Πρόκειται για μερικούς από τους «πιο έξυπνους και ενδιαφέροντες σπουδαστές, που τους ενώνει το κοινό πάθος για την Επιστήμη και το Διάστημα», όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του ESC.

diakr

Το European Space Camp θα διεξαχθεί το διάστημα 30 Ιουνίου -7 Ιουλίου 2016 . Περιλαμβάνει όχι μόνο διαλέξεις από κορυφαίους επιστήμονες της αεροδιαστημικής αλλά και την κατασκευή ενός μικρο-πυραύλου που θα εκτοξευθεί στο διάστημα και θα τροφοδοτεί με πληροφορίες τους εκκολαπτόμενους επιστήμονες.

Πέρα όμως από το πρόδηλο επιστημονικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, η συμμετοχή στο Camp παρέχει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν για μια εβδομάδα σε ένα ιδιαίτερο και ειδυλλιακό περιβάλλον, δεδομένου ότι η Andoya βρίσκεται στο βορειότερο προσβάσιμο σημείο της Νορβηγίας, πολύ κοντά στον Αρκτικό κύκλο.

Η κλίση της μαθήτριας στις φυσικές επιστήμες και η αγάπη της για την αεροδιαστημική δεν έμεινε απαρατήρητη από την βιολόγο του σχολείου κ. Χριστοφοράτου Τάνια, η οποία της πρότεινε να υποβάλει αίτημα συμμετοχής στο European Space Camp.

Με την βοήθεια της καθηγήτριάς της, ακολούθησε τη σχετική διαδικασία και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που θα συμμετάσχει στο απαιτητικό αλλά και συναρπαστικό αυτό πρόγραμμα.

Πάντως, η ίδια η μαθήτρια αποδίδει μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στην καθηγήτρια του 3ου ΓΕΛ κ. Χριστοφοράτου, δηλώνοντας ότι «Αν δεν ήταν η κυρία Χριστοφοράτου τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Η βοήθεια και η ενθάρρυνση που μου έδωσε ήταν καθοριστική».
«Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο»

«Ο Σύλλογος των Καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου συγχαίρει εγκάρδια την μαθήτριά του γιατί όχι μόνο δείχνει στους συμμαθητές της ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο αν υπάρχει υψηλό φρόνημα, αφοσίωση και εργατικότητα, αλλά και γιατί επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το πόσο κρίσιμο είναι να εκμεταλλεύονται οι μαθητές τις πολύτροπες μορφωτικές ευκαιρίες που παρέχει το σχολείο αλλά και ελληνικοί και διεθνείς οργανισμοί εκτός σχολικού πλαισίου» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την 17χρονη ο Σύλλογος των Καθηγητών του σχολείου.

Η ίδια η κυρία Χριστοφοράτου δηλώνει οτι η επιλογή της μαθήτριας αυτής στο European Space Camp πρέπει να αποτελέσει έμπνευση για όλα τα παιδιά αλλά και όλους τους ενήλικους που έχουν όνειρα, κλίσεις, φιλοδοξίες, οι οποίοι οφείλουν στον εαυτό τους αλλά και στην κοινωνία να αναζητήσουν τους δρόμους που θα τους οδηγήσουν στην πραγματοποίηση αυτών των ονείρων. Άλλωστε, όπως λέει ο Ισπανός ποιητής Αντόνιο Ματσάδο: «Διαβάτη, δεν υπάρχει δρόμος. Το δρόμο τον φτιάχνεις προχωρώντας».

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook