Μαγκαφίνης: «Δυνατό μας κομμάτι η άμυνα, η ομάδα έμαθε να κερδίζει»

μαγκαφίνης-δυνατό-μας-κομμάτι-η-άμυν-651966

Στην 3η θέση της βαθμολογίας σκαρφάλωσε ο ΑΟ Παλαιόχωρας μετά τη νίκη (2-0) επί του Αγίουου Ιερόθεου επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του άνοδο. Ο προπονητής της ομάδας των Χανίων, Δημήτρης Μαγκαφίνης μίλησε στο liganews.gr για τη βελτίωση των τελευταίων αγωνιστικών, στεκόμενος ιδιαίτερα στην αμυντική λειτουργία, η οποία αναδεικνύεται σε «ατού» για την ομάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε, επίσης, και στις εντυπώσεις από την παρουσία του στην ομάδα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τις συνθήκες και το περιβάλλον στον σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ανοδική πορεία της ομάδας τις τελευταίες αγωνιστικές: «Η πορεία της ομάδας είναι είναι σταδιακά ανοδική. Ξεκινήσαμε με καλές εμφανίσεις, όμως, η βαθμολογική μας συγκομιδή δεν ήταν ανάλογη. Με την έναρξη του β’ γύρου, όμως, δείχνουμε ότι, πέρα από την καλή μας εικόνα, η ομάδα έχει μάθει να κερδίζει. Κι όλα αυτά, σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Απλά έχουμε πολύ καλύτερη ψυχολογία, πλέον, ενόψει της συνέχειας. Μπορεί να είμαστε, πλέον, στην 3η θέση, όμως, δεν έχει αλλάξει κάτι. Στόχος μας παραμένει η σωτηρία».

Για το γεγονός ότι η Παλαιόχωρα έχει την καλύτερη άμυνα: «Είναι το όπλο μας η άμυνα. Και εννοώ τόσο την άμυνα στις στατικές φάσεις, αλλά γενικότερα την αμυντική λειτουργία. Στον δεύτερο γύρο δεν έχουμε δεχθεί γκολ και στα τελευταία εννιά παιχνίδια μόλις δύο. Η άμυνα είναι το δυνατό μας κομμάτι και αυτό το πιστώνεται όλη η ομάδα».

Για τις εντυπώσεις από την παρουσία του στην Παλαιόχωρα: «Ήταν εξαρχής στόχος μου να έρθω να δουλέψω στην Κρήτη, βλέποντας πως εδώ όποιος προπονητής δουλεύει σωστά ανταμείβεται. Δύσκολα αλλάζει προπονητής στην Κρήτη. Πάρτε παράδειγμα τον Γκέραρντ στον ΟΦΗ και τον Καραγεωργίου στον Εργοτέλη. Ακόμη και το σήμερα αν δούμε, μακροβιότερος προπονητής αυτή τη στιγμή είναι ο κ. Δεδελετάκης στην Αναγέννηση Ιεράπετρας. Είναι ένα φιλόξενο μέρος και για εμένα και για όλα τα παιδιά που ήρθαν από τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι θετικό κλίμα, η διοίκηση με μπροστάρη τον κ. Δελάκη είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλους και γι’ αυτό η ομάδα έχει θετικό πρόσωπο».

Πηγή: liganews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook