Μέσα στο γιοτ του Αριστοτέλη Ωνάση: Διάσημοι, ισχυροί και πρωτοφανείς έρωτες | Photos

μέσα-στο-γιοτ-του-αριστοτέλη-ωνάση-διά-347085

Το γκλάμορους σούπερ σκάφος φιλοξένησε τους διασημότερους ανθρώπους της εποχής του Ωνάση, μεταξύ των οποίων ο Κέννεντι, ο Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο Φρανκ Σινάτρα και η Μέριλιν Μονρό.

18

 

1

Το γιότ Κριστίνα Ο αγοράστηκε το 1954 από τον Αριστοτέλη Ωνάση προς 34.000 δολάρια και μετά από μεγάλες και ακριβές ανακαινίσεις έγινε το διασημότερο σημείο συνάντησης των ισχυρών και όμορφων ανθρώπων του 1950.

Εκεί ο Ωνάσης φιλοξένησε τον ερωτά του με την Μαρία Κάλλας αλλά εκεί φλέρταρε και την Τζάκι Κέννεντι η οποία στη συνέχεια έγινε σύζυγός του.

Ο Ωνάσης είναι ο μοναδικός Ελληνας εφοπλιστής που έκανε το όνομα της Ελλάδας τόσο διάσημο συχνάζοντας τους ισχυρούς της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Οι εμφανίσεις του Ωνάση ήταν το θέμα των ΜΜΕ παγκοσμίως και έδιναν αίγλη και ισχύ όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στην χώρα του.

2

Ο Ωνάσης πέθανε το 1975 και το πολυτελές γιότ πέρασε στην κατοχή της κόρης του Χριστίνας. Η Χριστίνα έκανε νέα ανακαίνιση στο χλιδάτο πλωτό παλάτι και του προσέδωσε νέα αίγλη το 2001.

16

Το παλάτι μπορούσε να φιλοξενήσει 36 άτομα, είχε 35 άτομα προσωπικό και 18 δωμάτια. Διέθετε πισίνα, βιβλιοθήκη, αίθουσα γυμναστικής, αίθουσα ομορφιάς, αίθουσα για μασάζ και τζακούζι.
3

Οι προσκεκλημένοι προτιμούσαν την μοναδικής αισθητικής πισίνα με το μινωικό ψηφιδωτό που μετατρεπόταν σε πίστα χορού.

14

Επίσης το μπαρ ήταν κατασκευασμένο από τα συντρίμμια ενός παλιού ισπανικού καραβιού και τα σκαμπό ήταν επενδυμένα με δέρμα από πέος φάλαινας. Η «Χριστίνα» ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της και μπορούσε να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς προσκεκλημένους.
4

Ο Nicholas Edmiston της εταιρείας που ανέλαβε να πουλήσει το γιότ μετά τον θάνατο της Χριστίνας έχει δηλώσει ότι το Christina O ήταν το σύμβολο ισχύος και η ένδειξη μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας που έχτισε μόνος του ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

13

«Ηταν από τα τελευταία σύμβολα πολυτέλειας και μεγαλείου. Πολλές προσωπικότητες ανέβηκαν στο γιότ όχι μόνο γιατί ήταν πανέμορφο αλλά γιατί μπορούσε μοναδικά να τους προσφέρει λίγες ιδιωτικές στιγμές», πρόσθεσε.

5

 

Χαρακτηριστική της σχέσης που είχε ο Ωνάσης με τον φωτογράφο-σκιά του που άκουγε στο όνομα Δημήτρης Κουλούρης ήταν και μία από τις πολλές απόπειρες του τελευταίου να πλησιάσει τον μεγιστάνα μαζί με την Τζάκι Κένεντι στη θαλαμηγό Χριστίνα ανοιχτά του Σκορπιού όπως την αφηγείται στο βιβλίο της η Αλεξία Κουλούρη:

«Μία μέρα ο πατέρας μου πλησίασε στη θαλαμηγό Χριστίνα, μεταμφιεσμένος σε ψαρά. Είχε φορέσει ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο και κρατούσε καλάμι.

6

Όταν, όμως, έβγαλε από την τσάντα τον τηλεφακό, το πλήρωμα τον είδε. Εκείνη την ώρα ο Ωνάσης καθόταν αναπαυτικά στην πολυθρόνα του στο κατάστρωμα της θαλαμηγού και διάβαζε εφημερίδα, όταν ξαφνικά άκουσε τους δικούς του να διαπληκτίζονται με κάποιον. Σηκώθηκε και πλησίασε στην πρύμνη. Ταυτόχρονα ξεπρόβαλε και η Όλγα Ροντίλ, η γυναίκα που φρόντιζε να μην λείψει τίποτα από την Τζάκι και τη συνόδευε σε κάθε βήμα, στον Σκορπιό, στη Γλυφάδα αλλά και στην Αμερική. Εκείνη λοιπόν μου περιέγραψε την απίστευτη σκηνή που ακολούθησε.
7

“Έχετε τον λόγο μου, υποσχέθηκε και καθώς ο Ωνάσης ετοιμαζόταν να ποζάρει, τον άκουσε να του λέει: “Όχι έτσι, αφεντικό. Δεν τις θέλω στημένες. Πάρε στα χέρια σου τους Financial Times και κάθισε αναπαυτικά στην πολυθρόνα, όπως ακριβώς καθόσουν πριν εμφανιστώ”, θυμάται η Όλγα Ροντίλ.Ο Ωνάσης του έκανε αυτό το χατίρι. Ίσως γιατί είχε τις καλές του. Ίσως γιατί ήθελε να ξεμπερδεύει μαζί του, και όταν ήρθε η ώρα να φύγει, του είπε: “Τώρα δεν μου φωνάζεις και την Τζάκι, μια που είμαι εδώ, να τις βγάλω κανά δυό φωτογραφίες” για να λάβει την απάντηση: “Ε, δεν υποφέρεσαι…”.

PKT4595-341219 JACQUELINE KENNEDY ONASSIS 1968 Scorpios, Greece: Jacqueline Kennedy Onassis shown with Aristotle Onassis (R) leaving the chapel on his private island following their marriage there Oct. 20, 1968.

Καθώς απομακρυνόταν με το κρις κραφτ, είδε την Τζάκι να ξεπροβάλει. Δεν έχασε λοιπόν, την ευκαιρία και ζούμαρε στην κουπαστή του πλοίου αποτυπώνοντας την εικόνα του ζευγαριού που ρέμβαζε.

“Είναι αθεόφοβος, είναι τρομερός”, μονολογούσε ο Ωνάσης, κάθε φορά που του έλεγαν οι δικοί του “διώξαμε τον Κουλούρη”, αλλά και όποτε έβλεπε φωτογραφίες, που του είχε τραβήξει κρυφά, να βγαίνουν στη δημοσιότητα, όπως μου αποκάλυψαν άνθρωποι που εργάστηκαν κοντά στον Αριστοτέλη Ωνάση».

Aristotle Onassis's Super Yacht Christina O which is open to the public at South Quays ….. The Onassis Suite
Aristotle Onassis’s Super Yacht Christina O which is open to the public at South Quays ….. The Onassis Suite

«“Π’αναθεμά σε, ρε Κουλούρη, δεν υποφέρεσαι”, είπε ο Ωνάσης, μόλις τον αντίκρισε. “Μα τι θες, βρε κερατά”; τον ρώτησε.“Τι άλλο, να σε βγάλω φωτογραφίες”, του απάντησε εκείνος.

Aristotle Onassis's Super Yacht Christina O which is open to the public at South Quays …. Aris and Jackie

“Τράβα με, βρε… να δω τι θα καταλάβεις”, συνέχισε ο Ωνάσης εκνευρισμένος και κατέβασε ο μαγιό του στρέφοντας προς τον φωτορεπόρτερ τα οπίσθια του, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της Όλγας Ροντίλ. Ο Κουλούρης όμως, δεν τον τράβηξε. Μόνο κατέβασε τη μηχανή και του είπε: “Αφεντικό… θέλω να με αφήσεις να ανέβω πάνω. Να σε βγάλω μερικές φωτογραφίες και μετά θα φύγω. Σ’ το υπόσχομαι, θα σε αφήσω ήσυχο”.

12

“Άντε Κουλούρη, ανέβα. Άλλα μέχρι να φύγω από το νησί, δεν θέλω να με ξαναενοχλίσεις. Ούτε την Τζάκι”.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook