Μέσα στην εβδομάδα επιστρέφει η Τρόικα

μέσα-στην-εβδομάδα-επιστρέφει-η-τρόικ-123998

troikaΗ τρόικα θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην εβδομάδα, με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση εντός του Μαρτίου, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup.

O Eπίτροπος οικονομίας τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ικανοποιηθούν οι στόχοι για το 2014 και το 2015.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ αναγνώρισε ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις για το 2013 υπερέβησαν τις προσδοκίες, ωστόσο, σαφής εικόνα θα υπάρξει με την ανακοίνωση της Eurostat στις 23 Απριλίου.

Αναφορικά με τις αποφάσεις για μια ενδεχόμενη νέα βοήθεια για την Ελλάδα, και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι θα ληφθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

«Η τρόικα θα επιστρέψει ως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να έχουμε μια κατ’ αρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, μέχρι το Eurogroup του Μαρτίου», επιβεβαίωσε με τη σειρά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών η Τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα το αργότερο έως τις 7 Μαρτίου. Εφόσον η αξιολόγηση ολοκληρωθεί θετικά, το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων, της τάξεως των 9 δισ. ευρώ, ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Πηγή: real.gr | ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook