Μάχη να μη χαθούν τα κονδύλια ΕΣΠΑ δίνει η Περιφέρεια Κρήτης

μάχη-να-μη-χαθούν-τα-κονδύλια-εσπα-δίνε-264247

Διπλή μάχη δίνουν οι περιφέρειες για τα έργα του ΕΣΠΑ σε όλη τη χώρα, καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να μη χαθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ, με το εφιαλτικό ενδεχόμενο δεκάδες έργα να μην ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου και από την άλλη αγωνιώδεις προσπάθειες για να μην τιναχθούν στον αέρα νέα αναπτυξιακά έργα στο νέο ΕΣΠΑ.

Εάν δεν «πέσουν» άμεσα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αποπληρωμή έργων και εάν δε δοθεί 6μηνη παράταση στα εκατοντάδες έργα τα οποία καρκινοβατούν εδώ και μήνες, τότε θα μπει ταφόπλακα στην ανάπτυξη και στην απασχόληση, σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς.

Το ψαλίδισμα ευρωπαϊκών κονδυλίων για το νέο ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με τα εκατοντάδες ημιτελή έργα βάζουν τορπίλη στα νέα έργα που θα μπορούσαν να τρέξουν από τη νέα προγραμματική περίοδο.

Για παράδειγμα, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Βορείου και νοτίου Αιγαίου, τη περίοδο 2007-2013,  από το ένα δισεκατομμύριο 130 εκατομμύρια, 439.000 ευρώ, προχώρησαν σε συμβάσεις έργων ύψους 1 δισ. 656 εκατομμυρίων 766.000 ευρώ, δηλαδή επιπλέον έργων ύψους 526 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, τότε το παραπάνω ποσό θα επιβαρύνει το νέο ΕΣΠΑ.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο το άκρως εφιαλτικό σκηνικό στην αγορά. Χίλια εργοτάξια σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά, ενώ 40.000 εργαζόμενοι βρίσκονται είτε σε αναγκαστική άδεια είτε μια ανάσα πριν την απόλυση.

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook