Μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβιστούν και τα υπόλοιπα παιδιά | Θα μείνει πίσω ο προπονητής;

μάχη-με-τον-χρόνο-για-να-απεγκλωβιστού-712205

Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες των διασωστών στην Ταϊλάνδη για να σωθούν και τα τελευταία παιδιά που έχουν μείνει παγιδευμένα στο εσωτερικό του σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ.

Όπως γνωστοποίησαν χθες οι Αρχές, τα 8 από τα 12 αγόρια που παγιδεύτηκαν σε έναν λαβύρινθο πλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη διασώθηκαν κι είναι πλέον ασφαλή.

Έτσι αυτό που απομένει είναι η έναρξη της τελευταίας(;) φάσης της επιχείρησης με τη διάσωση των 4 τελευταίων παιδιών και του προπονητή τους.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν οι εναπομείναντες τέσσερις μικροί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους θα διασωθούν όλοι μαζί στην επόμενη επιχείρηση.

«Εξαρτάται από το σχέδιο… Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο για τέσσερις ανθρώπους επομένως εάν θέλουν να βγάλουν πέντε στην επιφάνεια (την ίδια ώρα), τότε πρέπει να αλλάξουμε το σχέδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι ομάδες διάσωσης ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες από 20 ώρες, για να σχεδιάσουν εκ νέου την επιχείρηση και να ανεφοδιάσουν τις μπουκάλες με το οξυγόνο.

«Τώρα όλα είναι στο χέρι του Θεού της βροχής»

Όπως δήλωσε ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν όλα εξαρτώνται από τον καιρό και το ενδεχόμενο νέων ισχυρών βροχοπτώσεων.

«Όπως όλοι μας αναφέραμε, το βασικό είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερες από 20 ώρες για να προετοιμαστούμε» είπε ο Νάρονγκσακ.

«Και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Εάν ο θεός της βροχής μας βοηθήσει, τότε πιθανόν θα μπορούμε να εργαστούμε ταχέως. Όμως, εάν ο θεός της βροχής δεν βοηθήσει, τότε θα είναι δύσκολο».

Το χρονικό της επιχείρησης

Την Κυριακή, σε μία συντονισμένη προσπάθεια από τις ομάδες διάσωσης, απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία τα τέσσερα πρώτα παιδιά, ενώ χθες Δευτέρα διασώθηκαν ακόμη τέσσερα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

«Και τα τέσσερα αγόρια έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όλα τους είναι ασφαλή» δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στα παιδιά που διασώθηκαν χθες.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook