Μάγεψε τον αραβικό κόσμο η ταινία «Για Πάντα» | Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καΐρου

μάγεψε-τον-αραβικό-κόσμο-η-ταινία-για-185798

gia_pantaΈνα από τα φετινά ελληνικά διαμάντια που εντυπωσίασε στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και που απ’ ότι φαίνεται θα διαγράψει διεθνή πορεία είναι το «Για πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά. Χθες η ταινία πήρε την πρώτη της διεθνή βράβευση (βραβείο σκηνοθεσίας) στην τελετή απονομής βραβείων του 36ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καϊρου.

Η ταινία συμμετέχοντας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του παλαιότερου και μεγαλύτερου, κινηματογραφικού Φεστιβάλ στον Αραβικό κόσμο, απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας, επισφραγίζοντας ουσιαστικά, την εξαίρετη ανταπόκριση του κοινού κατά τη διάρκεια της προβολής της εκεί.

Η ταινία, είναι μια άμεση αλλά αφαιρετική περιγραφή του έρωτα και ένα σχόλιο στη μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου. Πρωταγωνιστούν η Άννα Μάσχα και ο Κώστας Φιλίππογλου, ως δύο άνθρωποι μόνοι, που ζουν μέσα στην αδηφάγα και απρόσωπη Αθήνα.

Όπως περιγράφει και η εισαγωγή της ταινίας, οι άνθρωποι ζουν σε μια πόλη που φθίνει, που μαραζώνει, επειδή η αγάπη απουσιάζει. O Kώστας είναι οδηγός στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Η Άννα πωλήτρια εισιτηρίων σε ακτοπλοϊκή εταιρεία. Η μεν Άννα κάνει κάθε μέρα το δρομολόγιο Θησείο-Πειραιάς για να πάει στη δουλειά της, ο δε Κώστας, είναι ο οδηγός του τρένου, και καθώς την βλέπει κάθε μέρα, την ερωτεύεται αλλά διστάζει να της το αποκαλύψει. Πως μπορεί να ανθήσει ο έρωτας μέσα στην απομόνωση που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος;

Στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από τις 29 Ιανουαρίου 2015

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook