Λύνουν τα προβλήματα ύδρευσης στο Οροπέδιο Λασιθίου | Photos

λύνουν-τα-προβλήματα-ύδρευσης-στο-ορο-451274

O Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου προχώρησε σε δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας του διυλιστηρίου στην θέση «Κεφάλα». Η δοκιμαστική λειτουργία, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενεργειών για την οριστική επίλυση της ύδρευσης του συνόλου των οικισμών στο οροπέδιο Λασιθίου.

Αφού προηγουμένως τεκμηριώθηκε ότι δεν υφίστανται αξεπέραστα τεχνικά ζητήματα, από το Καλοκαίρι τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία ελέγχου για την απρόσκοπτη λειτουργία της εγκατάστασης του κεντρικού διυλιστηρίου του Δήμου.

Προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες από το προσωπικό του Δήμου για να ηλεκτροδοτηθεί η εγκατάσταση του διυλιστηρίου που είχε διακοπεί η παροχή ρεύματος εδώ και χρόνια, προετοιμάστηκε ο χώρος και έγινε προέλεγχος της εγκατάστασης.

Επίσης τεχνικοί από την Αθήνα και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας του διυλιστηρίου, έκαναν προγραμματισμένη επίσκεψη και έπειτα από σειρά ελέγχων, μετά από 14 χρόνια μη λειτουργίας του συστήματος, τέθηκε σε λειτουργία και κατέγραψαν της παρατηρήσεις τους ώστε να έχει το οροπέδιο Λασιθίου ένα λειτουργικό σύστημα επεξεργασίας νερού.

Σχετική έκθεση που συντάχθηκε παραδόθηκε στο Δήμαρχο ο οποίος για την εξέλιξη ανέφερε: «Αποτελεί εξαρχής δέσμευσή μας η συνέχιση του έργου των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Στις προθέσεις μας είναι η άμεση αξιοποίηση της υφιστάμενης υποδομής με τις όποιες μετατροπές και επεκτάσεις απαιτούνται για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ επίλυση του θέματος της ύδρευσης του συνόλου των οικισμών στο οροπέδιο Λασιθίου, προκειμένου οι πολίτες να έχουν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, πόσιμο νερό στα σπίτια τους. Η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής που υλοποιεί με επίκεντρο την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη σχεδιάζει και υλοποιεί, με προτεραιότητα την εξεύρεση ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ για καλύτερη ποιότητα ζωής».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook