Λονδίνο | Εντυπωσιακό ριφιφί σε εταιρεία φύλαξης διαμαντιών

λονδίνο-εντυπωσιακό-ριφιφί-σε-εταιρε-235081

londinoΜε ένα εντυπωσιακό ριφιφί που θυμίζει κινηματογραφική ταινία διαρρήκτες άδειασαν στην κυριολεξία από το περιεχόμενό τους 300 χρηματοκιβώτια στη συνοικία των διαμαντοπωλών του Λονδίνου.

Αφού κατάφεραν να τρυπώσουν στο φρεάτιο του ασανσέρ, στη συνέχεια άνοιξαν μια δίοδο προς την αίθουσα των χρηματοκιβωτίων, χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό.

Το ακριβές ποσό της λείας τους δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, όμως ένας ειδικός στον τομέα των διαμαντιών, ο Λιούις Μάλκα, έκανε λόγο για «εκατοντάδες και εκατοντάδες χιλιάδες» ευρώ.

Οι παράτολμοι διαρρήκτες έδρασαν κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών και έγδυσαν τα μισά από τα 600 χρηματοκιβώτια της εταιρείας «Hatton Garden Safe Deposit Limited» που βρίσκεται στο Χάτον Γκάρντεν, τη συνοικία των κοσμηματοπωλείων της βρετανικής πρωτεύουσας.Τα περισσότερα από αυτά τα χρηματοκιβώτια χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες του τομέα του εμπορίου διαμαντιών και κοσμημάτων.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης και έστειλε επί τόπου μια ομάδα αστυνομικών.Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες χρησιμοποίησαν «βαριά εργαλεία για να αποκτήσουν πρόσβαση στην αίθουσα».Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph οι διαρρήκτες κατάφεραν να εξουδετερώσουν το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ασφαλείας του κτιρίου.

Πηγή : naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook