Λευκός Γάμος… Αυτό είναι το νέο κύκλωμα που κονομάει στη χώρα

λευκός-γάμος-αυτό-είναι-το-νέο-κύκλωμ-177713

gamosΤεράστιες διαστάσεις έχει πάρει πλέον το φαινόμενο των «λευκών» γάμων, ανάμεσα σε Ελληνίδες και μετανάστες, προκειμένου αυτοί να εξασφαλίσουν την άδεια παραμονής στη χώρα.

Το κύκλωμα κανονίζει τους γάμους από το τηλέφωνο, πριν καν ακόμη ο μετανάστης φτάσει στην Ελλάδα τις περισσότερες φορές. Κυρίως Πακιστανοί και Ινδοί έρχονται σε επαφή με τους επιτήδειους, που τους βρίσκουν νύφη και κανονίζουν όλες τις λεπτομέρειες για το «λευκό» γάμο, που γίνεται σε κάποιο δημαρχείο.

Η «ταρίφα» είναι 5.000-7.000 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ, για τις άνεργες ή άπορες που με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να εξασφαλίσουν χρήματα. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις γυναίκας που φαινόταν να έχει παντρευτεί δύο φορές την ίδια ημέρα, ή πολύτεκνης 54χρονης που έκλεισε συμφωνία γάμου για την κόρη της, όπως αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο που διαπιστώθηκε ότι 26 «μαϊμού» γάμοι είχαν γίνει σε δημαρχείο νομού της Αχαΐας.

Το φαινόμενο έχει πάρει έκταση τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία μετανάστευσης, το 2011 οι «λευκοί» γάμοι ήταν 280, αλλά το 2012 αυξήθηκαν σε 1.006 και πέρυσι ξεπέρασαν τους 1.500. Για το θέμα κάνει έρευνα η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να βρεθούν οι εμπλεκόμενοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook