Λεβέντης: Ποιος είναι ο Καρράς που θα γίνει ο κριτής των πάντων; Video

λεβέντης-ποιος-είναι-ο-καρράς-που-θα-γί-463711

Λάβρος κατά του Γιώργου Καρρά, ο οποίος αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων πριν από λίγες ημέρες, ήταν ο Βασίλης Λεβέντης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στον κ. Καρρά, αφήνοντας αιχμές και ζητώντας του επιτακτικά να παραδώσει την έδρα.

«Ήταν ένας οικογενειακός μου φίλος, ήταν έντιμος και καλός άνθρωπος . Είχαμε φιλία 30 ετών. Τρεις-τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές όταν τον όρισα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο έκανε ένα μεγάλο ατόπημα. Ψήφισε υπέρ του να μην παραπεμφθούν βουλευτές της ΧΑ σε δίκη. Ήρθε κλαίγοντας να μου υποβάλει την παραίτησή του. Αλλά δεν καταστρέφεται ένας άνθρωπος με μια φορά και έπεισα το κόμμα και τον ίδιο να παραμείνει.

Τον έβαλα αμέσως μετά από εμένα στο ψηφοδέλτιο της Β΄Αθηνών, ενώ άλλοι είχαν ματώσει επί χρόνια, επειδή ήθελα με τη νομική του κατάρτιση να υπάρξει μια υποστήριξη των θέσεών μας. Το έκανα με την απόλυτη πεποίθηση ότι με βάση την παλαιά φιλία μας δεν θα με πρόδιδε ποτέ. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Ήρθε τρεις φορές έκτοτε και παραιτήθηκε. Πάντα ήμουν συγκαταβατικός και του έλεγα ξανασκέψου του. Τότε πάντα έλεγε να παραδώσει την έδρα.

Το τελευταίο διάστημα μου δημιουργούσε προστριβές λέγοντας πως τον σαμπόταραν όλοι και πρότεινε να διώξουμε τον έναν τον άλλο. Δεν το έκανα. Εγώ δεν διώχνω συνεργάτες μου» είπε ο κ. Λεβέντης περιγράφοντας τι μεσολάβησε μέχρι την παραίτησή του.

«Την περασμένη Παρασκευή ήρθε κάποιος από το προεδρείο της βουλής και λέει ότι σε λίγο θα ανακοινωθεί η ανεξαρτητοποίηση του κ. Καρρά. Λέω χωρίς να το πει σε εμένα; Όλες τις μέρες προέβαλε κάποιες δικαιολογίες, έλεγε ότι ο Καβαδέλας ροχάλιζε μέσα στη βουλή κλπ. Όλοι έχουμε κάνει τα λάθη μας αλλά ποιος είναι ο κ. Καρράς που θα γίνει ο κριτής των πάντων;

Ανεξαρτητοποιήθηκε λοιπόν ο κ. Καρράς, έρχονται οι δημοσιογράφοι και τους έδωσα την απάντηση που έδινε ο Γεώργιος Παπανδρέου, δηλαδή ότι όταν φεύγει το άρρωστο το δέντρο παίρνει τα πάνω του. Με κατηγόρησε μετά και είπε ότι δεν παρέδωσα την έδρα μου γιατί ο κ. Λεβέντης είπε ότι εκπροσωπώ το άρρωστο. Αφού είχε όμως κάνει την ανεξαρτητοποίησή του και την είχε δώσει στον πρόεδρο της βουλής. Θα περίμενα να είναι πιο ειλικρινής.

Εγώ να ζητήσω συγγνώμη για τη φράση-κλισέ του Γεωργίου Παπανδρέου που είπα. Δεν την είπα για να τον θίξω . Αναγνωρίζω ότι είναι σοβαρός δικηγόρος, σοβαρός, η παρουσία του στη βουλή ήταν άψογη, όμως στη βουλή δεν έχουμε καλλιστεία για να είμαστε άψογοι αλλά δίνουμε με τη στάση μας δοκιμή του τι είμαστε.

Στη βουλή μέσα ο κ. Καρράς παρακολουθούσε ένα προς ένα τα άρθρα και προσέφερε ένα σοβαρό έργο. Από αυτό το έργο, δεν άλλαξε σε τίποτα ο τόπος διότι η κυβέρνηση περνούσε τα δικά της. Ούτε μια φορά δεν τον έλαβαν υπόψη. Εμείς δεν μπήκαμε για να κάνουμε αυτοπροβολή. Δεν έκανε ποτέ αγώνα για το κόμμα, για την απλή αναλογική, για τους συνταξιούχους… Θέλαμε αγώνα για αυτά που πρεσβεύουμε. Δεν κατάλαβε ο κύριος, όσο σπουδαίος δικηγόρος κι αν είναι, ότι ήθελα να αλλάξω την ατζέντα στο κοινοβούλιο. Λυπούμαι που δεν το κατάλαβε. Αλλά του ζητώ συγγνώμη για τη λέξη «άρρωστο» γιατί είχα όλο να συμβιβάζω τον κ. Καρρά με αυτούς που μάλωνε» τόνισε ο κ. Λεβέντης και σημείωσε ότι θα περίμενε από τον κ. Καρρά να έχει την αξιοπρέπεια της κ. Κατριβάνου και να παραδώσει την έδρα.

«Είναι άριστος δικηγόρος, έντιμος άνθρωπος απλώς δεν μου κάνει ως συνεργάτης, γιατί εγώ θέλω συνεργάτες να ματώνουν.

Ζητώ από τον κ. Καρρά να παραδώσει την έδρα. Δεν του ανήκει , η έδρα είναι προϊόν 40 ετών προσωπικών μου αγώνων και δεν μπορεί κανείς να παζαρεύει με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Δεν το περίμενα από άνθρωπο που τον περιέβαλα με τέτοια εμπιστοσύνη. Ζητώ να παραδοθεί η έδρα και να πάει σπίτι του και να κάνει αγώνα και να κάνει κόμμα, να πάει σε όποιο κόμμα θέλει. Τον σεβόμαστε, όμως δεν τον θέλουμε άλλο στην ένωση κεντρώων.

Και του θυμίζω ότι εγώ δεν βρήκα κάποιον Λεβέντη να με βάλει στην βουλή εύκολα . Εκείνος βρήκε. Και να ξέρει ότι αν δεν παραδώσει την έδρα θα έχει να κάνει με την κοινωνία, βγαίνοντας από το σπίτι του» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook