Λασίθι | Σώοι οι 130 επιβάτες του ιστιοφόρου που βυθίστηκε έξω από το Κουφονήσι Κρήτης

λασίθι-σώοι-οι-130-επιβάτες-του-ιστιοφόρ-19776

metanastesΣτο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος λυκείων Ιεράπετρας θα φιλοξενηθούν οι 130 αλλοδαποί που επέβαιναν σε ιστιοφόρο που εξέπεμψε σήμερα, Τρίτη στις 6 το πρωί σήμα κινδύνου, ύστερα από εισροή υδάτων, κοντά στο Κουφονήσι ανοικτά της Ιεράπετρας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης, σύμφωνα με την υπάρχουσα ενημέρωση, το πλοιάριο που μετέφερε τους 130 αλλοδαπούς έχει βυθιστεί.

Και οι 130 άνθρωποι έχουν επιβιβαστεί σε πλοίο, που έχει προορισμό τη Μάλτα, από το οποίο θα μεταφερθούν με σκάφη του λιμενικού στην παραλία της Ιεράπετρας κι από κει με το λεωφορείο του δήμου στο κλειστό γυμναστήριο.

Στην Ιεράπετρα μετά τη σύσκεψη στο δημαρχείο έγινε αυτοψία στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος της πόλης, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών και του λιμενάρχη και αποφασίστηκε ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για να καλύψει την προσωρινή διαμονή των μεταναστών.

Για το σκοπό αυτό ήδη γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν εκεί στρώματα που διαθέτει ο δήμος και να προετοιμαστεί ο χώρος, ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.

«Επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους φορείς αφού ο δήμος δεν έχει κάποιο κυρίαρχο ρόλο ευθύνης σε τέτοιες περιπτώσεις» υπογράμμισε ο δήμαρχος «προσπαθούμε να προετοιμαστούμε παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι απεργία και δεν έχουμε προσωπικό, για να μεταφέρουμε εκεί τα απαραίτητα. Ο χώρος κρίθηκε καλός για την περίσταση και προχωρούμε».

Παράλληλα, ο κ. Αναστασάκης ανέφερε ότι είναι σε επαφή με τους Σαμαρείτες οι οποίοι έχουν εμπειρία και υλικά όπως κουβέρτες, σεντόνια κλπ και αναμένουν την άφιξή τους, προκειμένου να τους μεταφέρουν στον χώρο.

«Ως δημοτική αρχή», κατέληξε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, «προσπαθούμε να συνδράμουμε για συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται και πιστεύω πως η κοινωνία, που έχει δείξει την ευαισθησία της και στο παρελθόν, θα το πράξει και τώρα. Επισημαίνω ωστόσο πως απαιτείται και η έγκαιρη και ουσιαστική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, που έχει την ευθύνη, για να αποφύγουμε παλινωδίες».

 

Πηγή : Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook