Λαμπρή πρεμιέρα για το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, με το «Μετέωρο βήμα του πελαργού» | Photos + Video

λαμπρή-πρεμιέρα-για-το-6ο-φεστιβάλ-κινη-758151

Με την σπουδαία ταινία «σταθμό» του μεγάλου σκηνοθέτη άνοιξε το φετινό πρόγραμμα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το βράδυ της Τετάρτης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η προβολή της ταινίας φορτίστηκε συναισθηματικά από την παρουσία τριών ανθρώπων  που συνδέθηκαν με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στη ζωή και τη δημιουργία: Της  Φοίβης Οικονομοπούλου-Αγγελοπούλου, συντρόφου στη ζωή και παραγωγού των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, της συνθέτη Ελένης Καραΐνδρου, συνθέτης, και του Γιώργου Αρβανίτη,  διευθυντή φωτογραφίας.

«Είμαι πολύ συγκινημένη ειλικρινά» τόνισε η κα Αγγελοπούλου ενώ όταν ρωτήθηκε για την σχέση του Αγγελόπουλου με την Κρήτη, λόγω της καταγωγής της μητέρας του, είπε πως αν και ο ίδιος δεν είχε σχέση με το νησί  «το μόνιμο ανέκδοτο της οικογένειας ήταν το πώς τα σόγια από την Κρήτη κάθε φορά, έμπαιναν -λεφούσι ολόκληρο- στο σπίτι στην Αθήνα, κάνοντας θόρυβο και φασαρία και δεν άφηναν τον Θόδωρο να αυτοσυγκεντωρωθεί … Εκτός βέβαια από τα νόστιμα φαγητά.»

Από τη μεριά της η κα Κραϊνδρου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη που βρίσκεται στα Χανιά μετά από επτά χρόνια. Η ίδια ερμήνευσε στο πιάνο σπουδαία έργα αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Νωρίτερα η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Χανίων ερμήνευσε προς τιμήν της, δικές της συνθέσεις, υπό την διεύθυνση του μαέστρου, Παύλου Μπαϊλάκη.

Σύντομο χαιρετισμό πριν την πρεμιέρα απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα πολιτισμού, Κώστας Φασουλάκης και ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Την ικανοποίηση των διορανωτών μετέφερε στα ΜΜΕ ο πρωτεργάτης του φεστιβάλ, Ματθαίος Φραντζεσκάκης:

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσε ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook