Λαζαρίδης: «Στην Κρήτη είναι σαν να είσαι στο σπίτι σου»

λαζαρίδης-στην-κρήτη-είναι-σαν-να-είσ-327043

Ο τερματοφύλακας του Κισσαμικού, Γιώργος Λαζαρίδης, μίλησε στο metrosport.gr για την Κρήτη, τον Κισσαμικό, τον Πλατανιά, τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη. Επίσης, δήλωσε πως στην Κρήτη είναι σαν να είσαι στο σπίτι σου και ότι είναι σαν να πηγαίνεις σε συγγενικά σου πρόσωπα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι διαφορετική νοοτροπία στην Κρήτη. Το επίπεδο έχει ανέβει, ιδίως στα Χανιά τα τελευταία χρόνια.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις καμία ομάδα στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, που είναι η πιο ιστορική ομάδα. Οι υπόλοιπες ομάδες, Πλατανιάς Χανίων και Εργοτέλης, βγήκαν μετά. Ελπίζω τα υπόλοιπα χρόνια να δείξει η ομάδα το καλύτερό της πρόσωπο και να φτάσει τον ΟΦΗ.

Είμαι τέσσερα χρόνια στην Κρήτη. Μετά τον Πλατανιά, είμαι τώρα στον Κισσαμικό και διαπιστώνω ότι συγκριτικά με τον τόπο καταγωγής μου, τη Χαρίεσσα Νάουσας και τη Βόρεια Ελλάδα, οι υποδομές τώρα αρχίζουν να γίνονται. Όλες οι ομάδες προσπαθούν και θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Στην Κρήτη είναι σαν να είσαι στο σπίτι σου. Είναι πολύ φιλόξενοι. Είναι σαν να πηγαίνεις σε συγγενικά σου πρόσωπα. Έτσι το βιώνω εγώ.

Πάρα πολλοί επιθετικοί είναι δύσκολοι, αλλά δεν έχει υπάρξει κάποιος που να πω ότι τον φοβάμαι και μου κόβονται τα πόδια.

Δύσκολη ερώτηση να διαλέξω παιχνίδι που έχω κάνει την καλύτερη εμφάνιση, γιατί είναι κάτι που μπορεί να κρίνει ο προπονητής πρωτίστως και όχι εγώ για τον εαυτό μου.

Πλέον έχουν μπει άλλα κριτήρια για τη θέση του τερματοφύλακα. Ένας κοντός τερματοφύλακας μπορεί να καλύψει το ύψος με τη σκέψη και την αντίδρασή του. Το φυσιολογικό είναι να έχεις κανονικό ύψος, αν και οι περισσότερες ομάδες αναζητούν τερματοφύλακες ψηλούς.

Δεν μπορούν όλοι οι ψηλοί να γίνουν τερματοφύλακες ούτε όλοι οι κοντοί να γίνουν καλοί τερματοφύλακες.

Στην Ελλάδα όλοι προτιμούσαν τους ξένους τερματοφύλακες. Δεν έδιναν βάση στις ακαδημίες και στον Έλληνα τερματοφύλακα, παρά μόνο στο βιογραφικό τους από το εξωτερικό. Δεν κοιτούσαν τι έχουν στο σπίτι τους. Τώρα όμως που οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχει αλλάξει το κλίμα, αλλά χρειάζεται η ανάλογη στήριξη που δίνεται και στους ξένους.

Από ένα σημείο και μετά είχα ξεχωρίσει από το εξωτερικό τον Μπουφόν και από την Ελλάδα τον Νικοπολίδη, που μπορεί να μην έκανε τις εντυπωσιακές αποκρούσεις, αλλά με τις αντιδράσεις του έκανε τις δύσκολες αποκρούσεις εύκολες.

Δεν ξέρω, γιατί δε γίνονται καλοί προπονητές οι μεγάλοι τερματοφύλακες. Όταν και αν γίνω θα μπορώ ν’ απαντήσω σ’ αυτήν την ερώτηση. Πάντως δε θα ήθελα ν’ ακολουθήσω το συγκεκριμένο επάγγελμα μετά από χρόνια. Μόνο για προπονητή τερματοφυλάκων θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου.

Το επίπεδο στην κατηγορία είναι καλό. Υπάρχουν καλοί και έμπειροι παίκτες και πολλοί έχουν παίξει και Superleague στο παρελθόν. Οι περισσότεροι προτιμούν να πάρουν τα λεφτά τους, παρά να είναι στην A’ εθνική και να μην αμείβονται ανάλογα.

Είμαστε πρωτάρηδες. Είμαστε πρώτη φορά στην κατηγορία και στόχος μας είναι η εξασφάλιση της παραμονής όσο πιο νωρίς γίνεται. Από εκεί και πέρα ευελπιστούμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

Θα προτιμούσα να παίξω στο εξωτερικό, μόνο και μόνο για να ζήσω αυτή την εμπειρία και το όνειρο, που ακούω και διαβάζω, ακόμα και αν δεν ήμουν ούτε στην αποστολή της ομάδας. Θα επέλεγα ή την Ισπανία ή την Ιταλία, γιατί είναι τα αγαπημένα μου πρωταθλήματα και όχι την Αγγλία, γιατί εκεί είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Αν ήμουν σήμερα προπονητής τερματοφυλάκων στην Εθνική Ελλάδας, θα διάλεγα τον Καρνέζη, ως τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα αυτή τη στιγμή, γιατί είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους.

Οι δεσμοί με τη Βόρεια Ελλάδα είναι στενοί. Οι γονείς μου και τα αδέρφια μου είναι εκεί και με την πρώτη ευκαιρία καλοκαιρινών διακοπών την επισκέπτομαι, αλλά γυρίζω στην Κρήτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook