Κώστας Μπακογιάννης: Ο Κουφοντίνας εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος

κώστας-μπακογιάννης-ο-κουφοντίνας-εξ-610354

«Γροθιά στο στομάχι η εικόνα να βλέπεις να βγαίνει από τη φυλακή αυτός που δολοφόνησε 11 ανθρώπους», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

«Η κυβέρνηση παίρνει θέση για άλλα θέματα και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε τη διάκριση των εξουσιών; Βάλαμε ξαφνικά τον φερετζέ;» τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στο «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την Ανδριάνα Ζαρακέλη, για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης υπενθύμισε ότι πέντε μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν προέρχονται από τον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από την κυβέρνηση να βγει ξεκάθαρα και να τοποθετηθεί, ενώ υπογράμμισε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξακολουθεί να είναι ένα πολύ επικίνδυνο άτομο.

«Ένας κατά συρροή δολοφόνος που έχει σκοτώσει 11 ανθρώπους και έπειτα πήγαινε σε ταβέρνες και διασκέδαζε δεν γίνεται να ψυχολογηθεί. Νομίζω ότι είναι ένας άρρωστος άνθρωπος που εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης ξεκαθάρισε ότι: «Δεν έχω αντιπολιτευτική διάθεση, είμαι τεράστιος οπαδός της συνεργασίας και της συναίνεσης. Πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η εθνική συμφιλίωση».Σε πιο προσωπικό επίπεδο ωστόσο εξομολογήθηκε: «Έχω πολύ οργή μέσα μου. Παλεύω πολύ για να μη μεταδώσω αυτά τα συναισθήματα στα παιδιά μου. Θα συνεχίσω να κάνω αυτή την προσπάθεια. Φοβάμαι ότι σήμερα θα με ρωτήσουν. Τι έγινε, μπαμπά; Εσύ είπες ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι στη φυλακή κι εκεί θα παραμείνουν για πάντα. Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν ότι στο τέλος πάντα το καλό κερδίζει. Δεν μπορεί να κρύβεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για πάντα και μάλιστα για τέτοια θέματα. Ας βγει με γενναιότητα ο κ. Τζανακόπουλος ποια είναι η στάση της κυβέρνησης. Αυτή η υποκριτική στάση δεν τιμάει κανέναν».

Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε: «Απεύχομαι να υπάρχει σύνδεση με τη σύλληψη του 29χρονου για τρομοκρατία πριν μερικές ημέρες στη λογική να πιάσουμε κάποιον άλλον για να κατευνάσουμε τα πνεύματα», και συμπλήρωσε: «Το μικρότερο έγκλημα του Κουφοντίνα είναι η ευκολία που διαστρεβλώνει αρχές και αξίες ως πειρατής των ανθρώπινων αξιών, έχει διαπράξει τρομερά εγκλήματα και ερχόμαστε ως κράτος και τον επιβραβεύουμε, στην καλύτερη η κυβέρνηση αδιαφορεί και στην χειρότερη τον επιβραβεύει».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδω:

Αναφορικά με τη χορήγηση 48ωρης άδειας στο Δ.Κουφοντίνα

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλήσω σήμερα για αυτό το ζήτημα. Όλοι όσοι έχουμε βιώσει μια απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου προσπαθούμε να τη διαχειριστούμε όσο γίνεται καλύτερα, η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν το ξεπερνάς μαθαίνεις απλώς να ζεις με αυτό όταν χθες κυκλοφόρησε η φήμη ότι μπορεί να πάρει άδεια ο Δ.Κουφοντίνας πρέπει να σας πω ότι η πρώτη μου αντίδραση ήταν « δεν γίνεται!». Δεν μπορούσα να το πιστέψω.

Οι εικόνες σήμερα ήταν μια γροθιά στο στομάχι. Δηλαδή η εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος έχει δολοφονήσει αδίστακτα 11 συνανθρώπους του εν ψυχρώ, ο οποίος εμπλέκεται σε αμέτρητες ληστείες και σε αμέτρητες βομβιστικές επιθέσεις και ο οποίος όλο χαρά, με ασύλληπτη έπαρση, με ασύλληπτη αλαζονεία βγαίνει από τη φυλακή και κάποιοι τον χειροκροτούνε και τον καλωσορίζουν ως ήρωα και τον φωνάζουνε με το κωδικό του όνομα «Λουκάς» τότε αντιλαμβάνεστε ότι κάτι πάει λάθος!

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ο Κουφοντίνας δεν έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ίχνος μεταμέλειας, συνεχίζει να «δίνει» τη μάχη τη δική του, να προπαγανδίζει τις ενέργειές του και τα εγκλήματά του, συνεχίζει με κάθε μέτρο που έχει στη διάθεσή του να κάνει ότι μπορεί για να

επιστρατεύσει άλλους στην ίδια αυτή εγκληματική δραστηριότητα και σήμερα αυτός ο κατά συρροή δολοφόνος απολαμβάνει την ελευθερία και τη ζωή που έχει στερήσει από τόσους άλλους ανθρώπους όταν ως «δικαστής» αποφάσιζε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ένα από τα πάρα πολλά εγκλήματα που έχει κάνει ο Κουφοντίνας είναι η ευκολία με την οποία διαστρεβλώνει αρχές και αξίες. Ουσιαστικά ο Κουφοντίντας είναι ένας «αεροπειρατής» των αρχών και των ιδανικών πολλών ανθρώπων και στο όνομα αυτών των ιδανικών που τα έχει εκμεταλλευτεί και τα έχει κακοποιήσει κατά τρόπο ασύλληπτο εχει διαπράξει τρομερά εγκλήματα. Και ερχόμαστε εμείς σαν κράτος και τον επιβραβεύουμε, έχουμε μια κυβέρνηση η οποία στην καλύτερη περίπτωση το ανέχεται ή αδιαφορεί και στη χειρότερη δίνει τις ευλογίες της. Προφανώς κάτι πάει πάρα πολύ λάθος!

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Πριν από μερικές εβδομάδες η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη με τη σύλληψη ενός πυρήνα τρομοκρατικού στη χώρα, τη σύλληψη του 29χρονου μήπως τελικά η λογική είναι ότι αφού η Αστυνομία έβαλε έναν μέσα ας βγάλουμε κάποιος άλλο για να κατευνάσουμε τα πνεύματα; Πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω, είναι κάτι το οποίο απεύχομαι όμως είναι μια λογική σύνδεση να κάνει κανείς αν λάβει υπόψη τη έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας από το ότι στη δίκη της 17Ν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης προερχόντουσαν από το σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας με τον περίφημο νόμο του κ. Παρασκευόπουλου που τότε μας είχε πει ο κ. Παρασκευόπουλος ότι γίνεται για δύο άτομα ένα εκ των οποίων ήταν ο Σ. Ξηρός… Δεν μπορώ λοιπόν παρά να αναρωτηθώ αν και θέλω να πιστεύω και κάνω ότι μπορώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν ισχύει.

ΔΗΜ: Η τοποθέτησή σας όμως έχει αποχρώσες ενδείξεις πολιτικού πέπλου στην υπόθεση

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Εσείς μπορείτε να το πείτε όπως θέλετε, δεν ξέρω αν είναι αποχρώσες, δεν ξέρω αν είναι ενδείξεις ή αποδείξεις αλλά σε κάθε περίπτωση μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η σιωπή της κυβέρνησης. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν διστάζει να τοποθετηθεί για δικαστικές υποθέσεις με μεγάλη άνεση και τώρα ξαφνικά η κυβέρνηση θυμήθηκε τη διάκριση των εξουσιών! Δηλαδή ξαφνικά βάλαμε το φερετζέ! Όλα αυτά εύλογα γεννάνε ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς τι πιστεύει ότι όπλισε το χέρι του κ.Κουφοντίνα εναντίον του Παύλου Μπακογιάννη

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν μπορώ να απαντήσω ξεκάθαρα γιατί εδώ έχουμε μια ιδιαίτερη συνθήκη ότι είναι ένας κατά συρροή

δολοφόνος ο οποίος έχει δολοφονήσει 11 ανθρώπους εν ψυχρώ αδίστακτα, χωρίς ντροπή… Έχω πειστεί ότι ωραία τα μεγάλα λόγια, τα άλλοθι τα πολιτικά, οι ιδεοληψίες και οι δικαιολογίες αλλά εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι άρρωστος, διαταραγμένος και για αυτό ακριβώς και η δικιά μου αίσθηση είναι ότι εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο.

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κάποια στιγμή πρέπει να έρθει το φως και να διώξει το σκοτάδι και αυτά να τα αφήσουμε πίσω μας. Εγώ έχω πάρα πολύ οργή μέσα μου, δεν θα μπορέσω ποτέ να την αποβάλλω, δεν έχω αυτό το μεγαλείο ψυχής νομίζω ότι θα την κουβαλάω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου αλλά προσπαθώ, παλεύω πάρα πολύ να μη μεταδώσω αυτά τα συναισθήματα στα παιδιά μου. Θέλω πάρα πολυ τα παιδιά μου να ζήσουν απελευθερωμένα από αυτά τα φορτία που εμείς κουβαλάμε.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η κίνηση αυτή της κυβέρνησης με κάνει έξαλλο γιατι εγώ τώρα πρέπει να διαχειριστώ τα δικά μου παιδάκια, φοβάμαι ότι θα με ρωτήσουν «τι έγινε μπαμπά, εσύ μας είπες ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι στη φυλακή και θα μείνουν για πάντα γιατί είναι ελεύθεροι;». Γιατί τα παιδιά σκέφτονται με όρους καλού και κακού, δίκαιου και αδίκου και θέλουν να έχουν το βεβαιότητα ότι το δίκαιο κερδίζει. Δεν μπορεί το κράτος να τα κάνει αυτά τα πράγματα και δεν μπορεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός να κρύβεται.

Για την τοποθέτηση Τζανακόπουλου

Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ας βγει με γενναιότητα και ας μας πει τι πιστεύει η κυβέρνηση, ποια είναι η στάση της κυβέρνησης και θα το συζητήσουμε. Αυτή η αμφισημία, η υποκριτική δεν νομίζω ότι τιμάει όχι τον κ. Τζανακόπουλο ή την κυβέρνηση, δεν τιμάει κανέναν!

Πηγή:parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook