Κύπρος: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

κύπρος-συμβούλιο-πολιτικών-αρχηγών-γ-655035

Μετά τη νέα τουρκική ενέργεια – πρόκληση στην κυπριακή ΑΟΖ, με την οποία η Άγκυρα δεσμεύει παράνομα με Navtex την περιοχή στο οικόπεδο 3, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παράλληλα με τα υπόλοιπα διαβήματα προς διάφορες κατευθύνσεις, συγκάλεσε και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία άρχισε στις 9.30 το πρωί της Τετάρτης.

Η σύσκεψη γίνεται στην παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας των κομμάτων αντί των προγραμματισμένων χωριστών συναντήσεων με τους Αρχηγούς.

Ειδικότερα, κκ μέρους της Κυβέρνησης, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς, Πρέσβης, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Συμμετέχουν επίσης από πλευράς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης Πολύς Παλίκαρος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολίτων Γιώργος Περδίκης και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των Αρχηγών,  θα ακολουθήσει συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Κάθλιν Ντόχερτι, η οποία την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στην Άγκυρα μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

Με πληροφορίες Sigmalivephilenews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook