Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ

κόντρα-κυβέρνησης-νδ-με-αφορμή-τα-στο-237687

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ανάπτυξη 1,5% για το γ’ τρίμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015.

«Τα στοιχεία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών, αποτυπώνουν την θετική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας.

Το ΑΕΠ καταγράφει μεγέθυνση 1,5% για το Γ’ Τρίμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015 και 0,5% έναντι του Β’ Τριμήνου του 2016. Η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθυνσης από το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει την σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως γύρισε ήδη πρόσημο η Ελληνική Οικονομία.

«Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα στοιχεία του Α.Ε.Π. του γ’ τριμήνου του 2016. Μόνο που τα στοιχεία αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το περυσινό γ’ τρίμηνο ήταν καταστροφικό.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Κυβέρνηση Τσίπρα, στέγνωσε την αγορά σκουπίζοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε εσωτερική στάση πληρωμών, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και υπέγραψε το αχρείαστο, 3ο Μνημόνιο, με μέτρα λιτότητας ύψους 9 δις ευρώ.

Επομένως, τα στοιχεία για αύξηση του Α.Ε.Π. το γ’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς δεν είναι για πανηγυρισμούς.

Όσο για το “αποτύπωμα” της πολιτικής της στην κοινωνία, ας ρωτήσει η Κυβέρνηση τους 82.810 συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους τον Οκτώβριο, τα 2.400.000 συνταξιούχους που είδαν κύριες και επικουρικές συντάξεις να σφαγιάζονται και το ΕΚΑΣ να καταργείται, τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο» σχολίασε η ΝΔ, απαντώντας στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Όσο η οικονομία ανακάμπτει ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, τόσο καταρρέει το σχέδιο της ΝΔ που επενδύει στην καταστροφή. Καλά θα κάνουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα» σημείωσε σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου απαντώντας στη ΝΔ με τη σειρά του.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook