Κυριάκος: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν

κυριάκος-η-νδ-θα-κερδίσει-τις-εκλογές-337270

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις βασικές αρχές και τις οργανωτικές δομές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος

Η ΝΔ θα είναι έτοιμη και θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές και τις οργανωτικές δομές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού.

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και όποτε γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε» είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όποια κυβέρνηση και να βγει θα είναι καλύτερη από τη σημερινή. «Η ΝΔ θα είναι έτοιμη όποιες και αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε πέντε βασικές προτεραιότητες: αξιοκρατία, αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοπιστία και ανάπτυξη, προτεραιότητες.

«Δεσμεύτηκα για μια ΝΔ που θα ακούει την κοινωνία και θα παράγει πολιτική για την ανάγκη των πολλών και όχι των λίγων. Δεσμεύτηκα για τη διεύρυνση της ΝΔ . Δεν είναι ένα πρόγραμμα που διαμορφώνεται πίσω από κλειστά γραφεία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επεσήμανε πως το πρόγραμμα θα έχει ως θεμέλιο δύο αξίες: Την αξία της ελευθερίας και την αξία της αλληλεγγύης.

Παράλληλα, μίλησε για το τρίπτυχο επενδύσεις, χαμηλή φορολογία και δουλειές, κάτι που όπως είπε θα υποστηρίζεται μέσα από μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική που θα έχει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για αντιμετώπιση φτώχειας ως βασικό μοχλό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, επίσης, πως θα δοθεί έμφαση στην παιδεία, την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό.

«Το πρόγραμμα δεν θα μοιάζει με παλιά προγράμματα, όπου μαζεύονται σε ένα κείμενο συρραφές πολλών προτάσεων. Θα είναι ένα πρόγραμμα διαφορετικό και για να διαμορφωθεί θα συλλέξει εμπειρίες και γνώσεις» επισήμανε, ευχαριστώντας παράλληλα τους 700 εμπειρογνώμονες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΝΔ και έστειλαν τα βιογραφικά τους για να συμμετέχουν στην επεξεργασία του προγράμματος.

«Η ΝΔ ετοιμάζεται με πολύ γρήγορο ρυθμό για τη διακυβέρνηση της χώρας, οικοδομώντας σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως οι προτάσεις που θα είναι στο πρόγραμμα θα είναι εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές. «Δεν θα διακατέχονται από τον λαϊκισμό του παρελθόντος. Εμείς αυτό το σφάλμα δεν θα το επαναλάβουμε. Έτσι θα σηματοδοτήσουμε ότι τραβάμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως ζήτημα προτεραιότητας για τη ΝΔ στην κατάρτιση του κυβερνητικού της προγράμματος, υπενθυμίζοντας πως παρουσίασε ήδη στη Βουλή συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στο κυβερνητικό σχέδιο που, όπως είπε, επιτείνει τα προβλήματα και δημιουργεί στρεβλώσεις, ενώ, όπως υποστήριξε, δεν είναι ποσοτικοποιημένο.

Ο αρχηγός της ΝΔ διαχώρισε τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σε δύο σκέλη, την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για παρεμβάσεις ύψους 1,8 δισ. αλλά και την ανάγκη βιωσιμότητάς του. «Εκεί, η ΝΔ θα σταθεί ιδιαίτερα, καθώς στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα βιώσιμο σχέδιο με ευέλικτες πρακτικές από άλλες χώρες που υλοποίησαν αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών τονίζοντας πως κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει αν η οικονομία δεν επιστρέψει σε διαχειρίσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. «Κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχουν πόροι» είπε θέτοντας τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μπορεί να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών υπό δύο προϋποθέσεις: Η κυβέρνηση να στηρίζει πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που, όπως είπε, δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση, και να υπάρξει μείωσης κρατικών δαπανών. Διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται σε μείωση συντάξεων, τονίζοντας πως και σήμερα υπάρχουν περιθώρια για εξοικονόμηση δαπανών. «Μια επιθετική μείωση φορολογικών συντελεστών θα αποφέρει νέα έσοδα. Το δημόσιο εν μέσω μιας φορολογικής καταιγίδας το 2015 εισέπραξε λιγότερα από το 2014» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο. «Θέλουμε οι πολίτες να βλέπουν τις ανησυχίες μέσα στο πρόγραμμα και να βλέπουν τεκμηριωμένες λύσεις. Αρκετά με τις λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες. Τις πληρώσαμε όλοι πολύ ακριβά» είπε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως το πρόγραμμα θα είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μετρήσιμα αποτελέσματα.

«Η ΝΔ αλλάζει. Σηματοδοτούμε ένα άνοιγμα στην κοινωνία. Πέρα από τα αξιόλογα κομματικά στελέχη αναζητούμε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, θέλουμε να ανανεώσουμε τη ΝΔ σε επίπεδο προσώπων και θέσεων. Η ΝΔ κάνει άνοιγμα στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό το διάλογο που έχει ξεκινήσει.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook