Κυριάκος: Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στον Αλέξη Τσίπρα

κυριάκος-έχω-χάσει-την-εμπιστοσύνη-μο-306562

«Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στον Αλ. Τσίπρα», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ενώ ερωτηθείς τι θα επέλεγε μεταξύ οικουμενικής κυβέρνησης και εκλογών, τόνισε ότι θα επέλεγε εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει. Αλλά αν το δίλημμα είναι οικουμενική ή εκλογές θα επιλέξω εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μια οικουμενική κυβέρνηση δεν μπορεί να δουλέψει στην πράξη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν ζητεί εκλογές, ούτε και θα τις προκαλέσει.

  • «Μας χωρίζει άβυσσος με τον κ. Τσίπρα»

«Μας χωρίζει άβυσσος με τον κ. Τσίπρα ως προς την ουσία της πολιτικής» ανέφερε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεν έχει διάθεση να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, καθώς -όπως είπε- έχει αλλεργία στον ιδιωτικό τομέα και πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με τη διόγκωση του Δημοσίου». «Έχουμε βασική διαφορά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την κοινωνία και την οικονομία», συμπλήρωσε.

Όπως αποκάλυψε, τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα για το προσφυγικό, αλλά υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε άλλα ζητήματα. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, αλλά προτιμά «τις καθαρές λύσεις», καθώς εκτιμά ότι δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με τον κ. Τσίπρα.

  • «Δεν θα ψηφίσουμε το ασφαλιστικό»

«Το ασφαλιστικό δεν θα το ψηφίσουμε, αλλά ενδεχομένως να ψηφίσουμε επιμέρους διατάξεις του», ανέφερε εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης και καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι καθυστερεί, κάνοντας ζημιά στη χώρα. Πάντως, όπως είπε, δεν «βλέπει» τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτές τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Ερωτηθείς γιατί ζήτησε απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό, εξήγησε ότι η Ν.Δ. είναι αντίθετη στη βασική φιλοσοφία της ρύθμισης που φέρνει η κυβέρνηση. «Εγώ Τσίπρας δεν πρόκειται να γίνω, ούτε να λαϊκίσω», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στους αγρότες, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η παράταξή του δεν πρόκειται να στηρίξει τα μπλόκα και το κλείσιμο των δρόμων. Πρόσθεσε δε ότι εξήγησε στους αγρότες ότι πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους τις επιπτώσεις στην οικονομία.

  • «Ευφάνταστα τα σενάρια περί συμμετοχής Κ. Καραμανλή σε οικουμενική κυβέρνηση»

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές που εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να συμμετέχει μαζί με 40 βουλευτές σε οικουμενική κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ευφάνταστα σενάρια»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook