Κυκλοφορεί ιός στο Facebook με το εξαφανισμένο Boeing

κυκλοφορεί-ιός-στο-facebook-με-το-εξαφανισμέν-132699

ios_facebookΟι hackers και οι spamers είναι πολύ έξυπνοι και εκμεταλλεύονται την κάθε ευκαιρία. Έτσι η εξαφάνιση της πτήσης MH370, της Malaysian Airlines δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη και άρχισαν να εμφανίζονται διάφορες απάτες στο facebook.

Η απάτη ισχυρίζεται ότι βρέθηκε το αεροπλάνο και αν κλικάρεις πάνω της, μεταφέρεσαι σε μια άσχετη σελίδα με το facebook, που προσπαθεί να το αντιγράψει σε εμφάνιση, ευτυχώς χωρίς μεγάλη επιτυχία. Αν προσπαθήσεις να δεις το ψεύτικο βίντεο θα εμφανιστεί ένα μήνυμα για να το κοινοποιήσεις πρώτα πριν το δεις. Στην περίπτωση που δεν είσαι συνδεμένος στο fb θα σου εμφανιστεί το παράθυρο σύνδεσης, αλλά αυτό δεν θα γίνει σχεδόν σε κανένα, γιατί ήσασταν συνδεμένοι στο fb όταν και μεταφερθήκατε στη κακόβουλη σελίδα.

Αν την πατήσεις από τέτοια malware post, μπορεί, να χάσεις τους κωδικούς σου στο fb και να αναρτούν διάφορα με το λογαριασμό σου, ανάλογα με τον κώδικα της κακόβουλης σελίδας.

Να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί με τέτοιες ψεύτικες ειδήσεις και πάντα να προσέχετε την διεύθυνση στης σελίδα ώστε να καταλάβετε αν βρίσκεστε στο fb ή σε κάποια άλλη που προσπαθεί να μιμηθεί το fb.

Αν την έχετε ήδη πατήσει, διαγράψτε τις αναρτήσεις, αλλάξτε τους κωδικούς στο fb και ελέγξτε τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό.

Ένα πολύ καλό εργαλείο, για να κάνετε έλεγχο στον υπολογιστή σας είναι το Malwarebytes Anti-Malware.

safer-interner.gr

koutipandoras.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook