Αμερικανοί πυρπολούν και ταϊζουν στα σκυλιά Ιρακινούς αντάρτες| Σκληρές εικόνες

αμερικανοί-πυρπολούν-και-ταϊζουν-στα-120166

pezonautesΣοκ και φρίκη έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που απεικονίζουν Αμερικανούς στρατιώτες να πυρπολούν Ιρακινούς αντάρτες στην Φαλούτσα και να μοιράζουν τις άταφες σωρούς στα σκυλιά.

Οι αποτρόπαιες φωτογραφίες προέρχονται από έρευνα στο Σώμα Πεζοναυτών και από τις 41 που βρέθηκαν συνολικά δημοσιεύτηκαν μόλις οι 8 καθώς οι υπόλοιπες κρίθηκαν εξαιρετικά σκληρές.

Σε κάποιες από τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε η Daily Mail, πεζοναύτες περιχύνουν με εύφλεκτο υλικό τις σωρούς ανδρών, ενώ σε μία άλλη ένας Αμερικανός ποζάρει δίπλα σε ένα κρανίο.

.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Στίβ Γουόρεν, οι φωτογραφίες δείχνουν ότι παραβιάζεται ο στρατιωτικός κώδικας σύμφωνα με τον οποίο οι στρατιώτες πρέπει να χειρίζονται τις σωρούς σύμφωνα με τα ισλαμική ήθη και ότι τα στρατεύματα δεν πρέπει να ποζάρουν σε φωτογραφίες δίπλα σε νεκρούς.

Αυτή τη στιγμή γίνονται έρευνες για να εξακριβωθεί κατά πόσο οι φωτογραφίες ελήφθησαν στην Φαλούτζα ενώ σε κάθε περίπτωση οι οι Αμερικανοί πεζοναύτες πρόκειται να αντιμετωπίσουν βαριές ποινές, ανεξάρτητα αν έχουν απαλλαγεί από τα στρατιωτικά τους καθήκοντα.

 

Πηγή : thepress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook