Κρύβονταν σε βαλίτσες για να κλέβουν… βαλίτσες!

κρύβονταν-σε-βαλίτσες-για-να-κλέβουν-599601

Έναν πρωτότυπο, αν και ελαφρώς κλειστοφοβικό, τρόπο για να… σουφρώνουν πολύτιμα αντικείμενα βρήκαν δυο Ρουμάνοι οι οποίοι καταδικάστηκαν από γαλλικό δικαστήριο σε πολύμηνη φυλάκιση. Τι έκαναν; Ο ένας τους, κλεισμένος σε μια… βαλίτσα, ταξίδευε στον χώρο αποσκευών λεωφορείων και κατά τη διάρκεια της διαδρομής έκλεβε ό,τι έβρισκε σε άλλες βαλίτσες. Ο δεύτερος περίμενε το λεωφορείο στον σταθμό του Μποβέ και παραλάμβανε την «αποσκευή» όπου βρισκόταν ο συνεργός του.

Εδώ και αρκετό καιρό, οι επιβάτες των λεωφορείων που εκτελούσαν τη διαδρομή από το Πορτ Μαγιό του Παρισιού στο αεροδρόμιο του Μποβέ –απ’ όπου αναχωρούν πολλές πτήσεις χαμηλού κόστους– διαπίστωναν ότι κάποιοι άνοιγαν τις αποσκευές τους και έκλεβαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν σε’ αυτές κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Την περασμένη Παρασκευή, ένας από τους οδηγούς των λεωφορείων παρατήρησε ότι ένας επιβάτης φόρτωσε στον χώρο αποσκευών μια μεγάλη, καφέ βαλίτσα που όμως έμοιαζε να περιέχει κάτι «ζωντανό», αφού… κουνιόταν παράξενα. Ο οδηγός, που γνώριζε ότι είχαν γίνει καταγγελίες για κλοπές, κάλεσε την υπηρεσία ασφαλείας του αεροδρομίου του Μποβέ, που με τη σειρά της ειδοποίησε την αστυνομία.

Όταν έφτασε το λεωφορείο στο Μποβέ, αστυνομικοί παρακολούθησαν τον άνθρωπο που παρέλαβε τη μεγάλη καφέ βαλίτσα, μαζί με ένα μαύρο σακίδιο.

«Στο σακίδιο βρέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές, χαρτονομίσματα, διάφορα αντικείμενα αξίας…» ενώ στη μεγάλη βαλίτσα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έναν… άνδρα.

Οι δύο Ρουμάνοι ήταν γνωστοί στις γαλλικές αστυνομικές αρχές για άλλες κλοπές. Ο ένας μάλιστα είχε αποφυλακιστεί μόλις στις 2 Οκτωβρίου. Οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και καταδικάστηκαν σε ποινή οκτώ μηνών φυλάκισης (για τον ευλύγιστο δράστη που χωρούσε στη βαλίτσα) και σε δώδεκα μηνών για τον συνεργό του.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook