Κρούσμα «Καλαζάρ» σε 8χρονο αγόρι στην Ηλεία

κρούσμα-καλαζάρ-σε-8χρονο-αγόρι-στην-483790

Το παιδί προσβλήθηκε από τσίμπημα «ζωόφιλης σκνίπας» πριν από μερικούς μήνες, όμως δεν είχε μέχρι τώρα εμφανίσει σχετικό σύμπτωμα

Αίσιο τέλος είχε η σοβαρή περιπέτεια ενός 8χρονου αγοριού από ορεινό οικισμό της νότιας Ηλείας, το οποίο προσβλήθηκε από την ασθένεια λεϊσμανίαση, γνωστή και ως «καλαζάρ», όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου Πύργου παραμονές Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, ο 8χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου με συμπτώματα κρυολογήματος. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης από την παιδίατρο εφημερίας, διαπιστώθηκε ασυνήθιστη διόγκωση σε ζωτικό του όργανο. Αμέσως ενημερώθηκε η μητέρα του παιδιού για τη σοβαρότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα διακομιδής σε άλλο νοσοκομείο, είτε στην Πάτρα είτε στην Αθήνα, για εξειδικευμένο ιατρικό έλεγχο και περαιτέρω παρακολούθηση.

Χωρίς χρονοτριβή, η οικογένεια μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» της Αθήνας, όπου εκεί διαγνώστηκε το «καλαζάρ» και η σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού. Χάρη στη φροντίδα των γιατρών και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε, η υγεία του 8χρονου βελτιώθηκε αισθητά, και ανήμερα των Θεοφανίων πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στην Ηλεία.

Ο 8χρονος την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν υφίσταται ενδεχόμενο υποτροπής. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού προσωπικού, το 8χρονο αγόρι προσβλήθηκε από τσίμπημα «ζωόφιλης σκνίπας» πριν από μερικούς μήνες, όμως δεν είχε εμφανίσει σχετικό σύμπτωμα. Σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς, αυτό οφείλεται στο ότι πιθανότατα προσβλήθηκε από «σπλαχνική λεϊσμανίαση» (και όχι δερματική) και στο ότι ο οργανισμός του 8χρονου αποδείχθηκε ανθεκτικός όλο αυτό το διάστημα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook