Κριτική Λαφαζάνη σε Βαρουφάκη: Κρίσιμα προβλήματα στο κείμενο της συμφωνίας!

κριτική-λαφαζάνη-σε-βαρουφάκη-κρίσιμ-219742

lafazanhs​Η συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους παρουσιάζει πολλά προβλήματα δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όμως ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι: «σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα προβλήματα δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν να εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό πρόγραμμα μας».

«Οι ασάφειες και τα κρίσιμα προβλήματα του κειμένου της συμφωνίας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να θολώσουν το κυβερνητικό έργο και τη νέα προοδευτική πορεία της χώρας», πρόσθεσε ασκώντας κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Εμείς πάντα θα εκφράζουμε στις συλλογικές μας διαδικασίες ελεύθερα τις απόψεις μας. Και αυτό δεν είναι αδυναμία, όπως λένε οι αντίπαλοι μας αλλά μεγάλο πλεονέκτημα και δύναμη για τον ίδιο τον τόπο. Η σιωπή των αμνών δεν ταιριάζει στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι δημοκρατία», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Ακόμη, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητο αλλά ούτε υποχρεωτικό η συμφωνία με τους πιστωτές να εγκριθεί από τη Βουλή. «Τόσο ο χαρακτήρας αυτής της συμφωνίας όσο και το περιεχόμενο της δεν είναι τέτοια που να μπορούν να περιβληθούν με τη μορφή νόμου».

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει λόγο να τις συνεχίσει, ιδιαίτερα εκείνες των στρατηγικών δημοσιών τομέων και επιχειρήσεων της οικονομίας ή δημοσίων ακινήτων -φιλέτων.

«Πολύ περισσότερο η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως ιδιωτικοποίηση στο χώρο της ενέργειας».

Πηγή: star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook