Κρητικό ελαιόλαδο τώρα και στην Κίνα!

κρητικό-ελαιόλαδο-τώρα-και-στην-κίνα-350430

Ενδιαφέρον για εισαγωγή Κρητικών αγροτικών προϊόντων στη Κίνα και ιδιαίτερα ελαιολάδου και κρασιού εκδήλωσε Κινεζική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη της επαρχίας Χουμπέι (Húběi) κ. Xu Kezhen.

2

Την Κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και οι Αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Θεανώ Βρέντζου και Βιργινία Μανασάκη. Στην διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Xu Kezhen εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ιστορία, τον πολιτισμό, και τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης και εκτίμησε ότι, την επόμενη δεκαετία θα υπάρξει ραγδαία αύξηση των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με την πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα ωστόσο αυτό που επιζητούμε είναι να υπάρξουν από την Κινεζική πλευρά αποδοτικότερες συμφωνίες σε σχέση με την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων στη Κινεζική αγορά. «Μια ακόμα επίσκεψη αντιπροσωπείας από μια μεγάλη επαρχία της Κίνας, την Χουμπέι. Αυτό που ανέφερα είναι δούμε αποδοτικότερες συνεργασίες στον πρωτογενή τομέα στα εξαγώγιμα Κρητικά προϊόντα στην Κίνα, όπως επίσης την αύξηση του τουρισμού προς το νησί μας.

Εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον ιδιαίτερα για το λάδι και το κρασί και αυτό που μας ενδιαφέρει επίσης είναι ότι μπορεί να υπάρξει θετικότερη εξέλιξη σε σχέση με την αύξηση του τουρισμού από την Κίνα στην Κρήτη» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: « Έχουμε στενή, συνεχή, συνεργασία με την Κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα, αυτό που επιζητούμε είναι να δούμε μεγαλύτερες εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στη Κινεζική αγορά».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Κινέζων επιχειρηματιών κ. Wen Zhengfn δήλωσε: «Μας ενδιαφέρουν οι εισαγωγές Κρητικών προϊόντων και κυρίως ελαιολάδου και κρασιού για τα οποία φημίζεται η Κρήτη. Επίσης μας ενδιαφέρει ο τουρισμός, και είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συμπατριώτες μας τα επόμενα χρόνια θα προτιμήσουν για διακοπές την Ελλάδα και την Κρήτη». H Χουμπέι (Húběi) είναι επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κεντρική Κίνα με πληθυσμό 57 περίπου εκατομμύρια κατοίκους (απογραφή 2010).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook