Κρίσιμα τα τρία επόμενα 24ωρα για τον 52χρονο που πυροβολήθηκε από ληστές στο σπίτι του

κρίσιμα-τα-τρία-επόμενα-24ωρα-για-τον-52χρ-672516

Μάχη με τον χρόνο δίνει ο 52χρονος επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Σταματιάδης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» όπου εισήχθη το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας μετά από ένα πολύωρο χειρουργείο στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα, συνεπεία του βαρύτατου τραυματισμού από δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Διανύοντας το δεύτερο 24ωρο μετά τον τραυματισμό του και τη διακομιδή του στο νοσοκομείο ο 52χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του και να καταγράφουν λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση του ασθενή με τον χρόνο που περνά, τη μάχη του οργανισμού του με ό,τι απειλεί τη σταθεροποίηση και την ενδυνάμωση του, από τη χαμηλή πίεση μέχρι τις λοιμώξεις.

Μία μάχη σκληρή, άδικη και κρίσιμη στην οποία «μπήκε» χωρίς τη θέλησή του τα χαράματα της Μεγάλης Δευτέρας, όταν αντίκρισε τους δύο οπλισμένους άνδρες μέσα στο σπίτι του και επιχείρησε να τους αντιμετωπίσει για να προστατεύσει τη σύζυγο και τον 18χρονο γιο του. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα και, όταν η αντίσταση του συνεχίστηκε, δυο ή τρεις πυροβολισμούς στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

Τρία 24ωρα είναι το διάστημα που χρειάζονται οι ειδικοί για να αποτιμήσουν την πορεία των απαιτητικών χειρουργικών επεμβάσεων, την αντίδραση του ασθενή και ισως την έκβαση αυτού του περιστατικού.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιακή και θωρακική χώρα χαρακτηρίστηκαν από τους γιατρούς «απολύτως επιτυχημενες» επιτυγχάνοντας την ανάσχεση της μεγάλης αιμορραγίας που ήταν το πρωτεύον ζήτημα που έπρεπε να διαχειριστούν.

Ηταν τοσο κρισιμο ως περιστατικό οταν διακομίστηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, στις 5.30, που διασωληνωθηκε και οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο του νοσοκομείου. Επί περίπου έξι ώρες χειρουργοί και θωρακοχειρουργοί κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες να αποκαταστήσουν τα βαρύτατα τραύματα στο ήπαρ, τη σπονδυλικη στήλη, τον θώρακα και να σταματησουν την αιμορραγία. Όταν κρίθηκε οτι ο ασθενής είναι αιμοδυναμικά σχετικα σταθερός τον υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία ωστε να εχουν την πλήρη απεικονιση των ζωτικων οργάνων του. Διαπιστώθηκε πως αιμορραγεί και ο δεξιός νεφρος και αμέσως δρομολογήθηκε νέο χειρουργείο. Κλήθηκαν χειρουργοί ουρολόγοι και διενήργησαν νεφρεκτομή, δηλαδή αφαίρεση του νεφρού.

Γυρω στις 5 το απόγευμα, δηλαδή περίπου 12 ώρες μετα τη διακομιδή του στο «Γ.Γεννηματας» ο 52χρονος εισάγεται στη ΜΕΘ. Η ηλικία του και η καλή κατάσταση της υγείας του αποτελούν συμμάχους του στη δύσκολη διαδρομή που διανύει. Μια διαδρομή βεβαίως που οι ειδικοι υπενθυμίζουν οτι εκτός από πολύ δύσκολη είναι και απολύτως απρόβλεπτη…

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook