Κρήτη | 3o βραβείο για Αγιονικολιώτισσα στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

κρήτη-3o-βραβείο-για-αγιονικολιώτισσα-664260

Σημαντική διάκριση πέτυχε ανάμεσα στους 430 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα και σχολείων της Διασποράς, που συμμετείχαν στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), η Αγιονικολιώτισσα στην καταγωγή Κατερίνα Παπαθεοδώρου.

Η Κατερίνα, μαθήτρια της Α΄ τάξης του Πειραματικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης που έχει μεγαλώσει στον Άγιο Νικόλαο (και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι την περιοχή), πήρε το 3o βραβείο στον διαγωνισμό.

Η ΑΝΑΤΟΛΗ επικοινώνησε με τους γονείς της κ. Γιάννη Παπαθεοδώρου και κ. Στέλλα Ζουλάκη, που δήλωσαν υπερήφανοι για την κόρη τους, η οποία «κάθε χρόνο από την Α΄ Γυμνασίου παίρνει μέρος στον διαγωνισμό και φέτος κατάφερε να κερδίσει το 3o βραβείο. Είναι κάτι που της αρέσει και το προσπαθεί πολύ. Και οι δύο είμαστε ικανοποιημένοι και υπερήφανοι για την Κατερίνα, η οποία πέταξε φυσικά από τη χαρά της με την επιτυχία της».

Στα τέλη Μαρτίου, μάλιστα, η μαθήτρια θα λάβει μέρος μαζί με όσους ακόμη μαθητές διακρίθηκαν στο διαγωνισμό στους προκριματικούς αγώνες για την επιλογή των μαθητών, που ως μέλη της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας Μαθηματικών, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διεθνείς μαθηματικές διοργανώσεις, στην Βαλκανιάδα και στην 59η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, όπου και θα συμμετάσχουν συνολικά 120 χώρες.

* Επίσης, όπως ήδη έχει γράψει η «Α», ανάμεσα στους συμμετέχοντες στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Αρχιμήδης» βρέθηκε και ο Αγιονικολιώτης μαθητής της Γ΄ Λυκείου Μανόλης Κοκκίνης από το 2ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου, ο οποίος και είχε διακριθεί στον 78ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης» περνώντας στην τελική φάση του Διαγωνισμού.

Πηγή: anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook