Κρήτη | 187 εργατικά ατυχήματα αλλά… έλεγχοι μία φορά την εβδομάδα

κρήτη-187-εργατικά-ατυχήματα-αλλά-έλεγ-374775

Την ώρα που μειώνονται δραστικά τα έργα στον κατασκευαστικό κλάδο, αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα στην Κρήτη, με τα στοιχεία να είναι αποκαλυπτικά γύρω από τη ασυδοσία που επικρατεί στους χώρους εργασίας, με τη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

Σοκ και προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία γύρω από τα εργατικά ατυχήματα στην ανατολική Κρήτη, τα οποία ολοένα και αυξάνονται, την ώρα μάλιστα που μειώνονται τα έργα στον κατασκευαστικό κλάδο, λόγω της παρατεταμένης κρίσης.
Εργατικά ατυχήματα το 2014

182 εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων τα 4 θανατηφόρα, τα 45 σοβαρά, τα 112 ελαφρά ενώ τα τροχαία εργατικά ατυχήματα ανήλθαν στα 21.

Πέρυσι, τα εργατικά ατυχήματα άγγιξαν τα 187, εκ των οποίων τα δύο ήταν θανατηφόρα, τα 50 σοβαρά, τα 112 ελαφρά ενώ τα 24 ήταν τροχαία εργατικά ατυχήματα.

Ενώ από τις αρχές του έτους μέχρι τις 25 Μαΐου, τα εργατικά ατυχήματα ανέρχονται σε 64, εκ των οποίων το 1 θανατηφόρο, 20 σοβαρά, 32 ελαφρά ενώ τα 12 ήταν τροχαία εργατικά ατυχήματα.
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα έκρουσαν οι αρμόδιοι στο πλαίσιο ημερίδας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία στον τεχνικό κλάδο.

Όπως υποστηρίζουν, τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα σημειώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο και τις μεταφορές ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά πτώσεις.
Έλεγχος… μια φορά την εβδομάδα

Ειδικοί τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας η οποία πραγματοποιεί ελέγχους μια φορά τη βδομάδα όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα, ενώ πέρα από το κράτος, τους … κακούς εργοδότες το πρόβλημα οφείλεται σε ένα βαθμό και στην κακή νοοτροπία ορισμένων εργαζομένων που δεν λαμβάνουν ως οφείλουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Τη σχετική ημερίδα διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το ΤΕΕ/ΤΑΚ, την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και το ΣΕΠΕ Ηρακλείου.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook