Κρήτη | 11 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην ναυτικό που πυροβόλησε τη σύζυγό του

κρήτη-11-χρόνια-κάθειρξη-για-τον-πρώην-ν-270176

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 66χρονος πρώην ναυτικός, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2014 πυροβόλησε δύο φορές την εν διαστάσει σύζυγό του, την ώρα που αυτή κοιμόταν, στο σπίτι της στο Γάζι (δείτε εδώ)

Το Δικαστήριο του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 11 χρόνων, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, γεγονός που σημαίνει ότι οδηγείται στη φυλακή.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας, που φέρεται να είχε κυρίως οικονομικές διαφορές με την εν διαστάσει σύζυγό του, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία

Νωρίτερα και η Εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του, μη δεχόμενη τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι, ενώ το κρατούσε το όπλο στο χέρι μπαίνοντας στο δωμάτιο, σκόνταψε σε ένα δοχείο κι έπεσε, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, αυτό δεν εξηγεί τις…δύο σφαίρες που έπληξαν τη γυναίκα στο κεφάλι και την ωμοπλάτη! Υπογράμμισε επίσης ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει δείξει κανένα σημάδι μεταμέλειας αντιθέτως – όπως είπε- έστελνε και απειλητικά μυνήματα στη σύζυγό του μέσα από τη φυλακή όπου είχε οδηγηθεί μετά την απόφαση να κρατηθεί μέχρι τη δίκη του!

Ο 66χρονος σήμερα άνδρας απέδωσε τις πράξεις του σε κάποια φάρμακα που όπως είπε, παίρνει και τα οποία του δημιουργούν παραισθήσεις, ωστόσο δεν προσκόμισε κανένα σχετικό έγγραφο ή ιατρική γνωμάτευση.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook