Κρήτη | Όπλα … best seller για «φραγκάτους» και μυημένους | Η ώρα της δικαιοσύνης για τη γιάφκα!

κρήτη-όπλα-best-seller-για-φραγκάτους-και-μ-465489

Το δρόμο για το ακροατήριο παίρνει η υπόθεση της αποκάλυψης «γιάφκας» με βαρύ οπλισμό σε γκαρσονιέρα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου πριν από περίπου έντεκα μήνες. Το υπόγειο διαμέρισμα είχε μισθωθεί από 44χρονο από τις Σίσες, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκλειστική ευθύνη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και δύο κουμπάροι του, ένας 40χρονος Ηρακλειώτης επιχειρηματίας και ένας 26χρονος Ρεθυμνιώτης, τα τηλέφωνα των οποίων είχαν «καλωδιωθεί» από την ΕΛ.ΑΣ και προέκυψαν αλλεπάλληλες καταγεγραμμένες συνομιλίες με τον 44χρονο, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος στη Νεάπολη για άλλη σοβαρή υπόθεση.

Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 20 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων.

Για την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν εξαιρετικά σοβαρή, με τις έρευνες για την απόκτηση και τη «διαδρομή» του συγκεκριμένου οπλισμού να συνεχίζονται, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν υπάρξει νεότερα στοιχεία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους. Μεταξύ άλλων τότε είχε σταλεί από την ΕΛ.ΑΣ ενημερωτικό έγγραφο προς τον Ελληνικό Στρατό, θέλοντας να διερευνήσει το ενδεχόμενο της κλοπής κάποιων εκ των κατασχεθέντων όπλων.

Από την άλλη, παρά την παρακολούθηση των τηλεφώνων των εμπλεκομένων, δεν κατέστη εφικτό να εξακριβωθούν κάποιες περιπτώσεις εμπορίας όπλων, γεγονός που οι αστυνομικοί της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος απέδιδαν: στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις των κατηγορουμένων, στο ότι πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες γίνονταν μέσω σταθερών τηλεφώνων αλλά και στο ότι ήταν πολύ προσεκτικοί στα λεγόμενα τους.

Όπως είχε αποκαλυφθεί τότε, στην υπόγεια γκαρσονιέρα είχε βρεθεί και ένα πιστόλι Glock, το οποίο είχε κλαπεί πριν από περίπου 18 χρόνια από το διαμέρισμα λιμενικού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Κατά τις διωκτικές αρχές, κάποια από τα όπλα που βρέθηκαν στη «γιάφκα» χαρακτηρίζονται «best seller» στην κατηγορία τους και αφορούν κυρίως «μυημένους» και φραγκάτους.

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook