Κρήτη | Χωράφια – «νεκροταφεία» στο Οροπέδιο Λασιθίου | Photos

κρήτη-χωράφια-νεκροταφεία-στο-ορο-447724

Μαύρα σύννεφα και ομίχλη στον αγροτικό τομέα στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου οι παραγωγοί αντικρίζουν το «νεκροταφείο» στο οποίο έχουν… μετατραπεί τα χωράφια με τα κηπευτικά τους προϊόντα, τα οποία επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, όταν τα έξοδα τρέχουν και με τα πράγματα να είναι ακόμη πιο δύσκολα από το νέο έτος, λόγω φορολογίας – φωτιά.

lasi8i

Η οικονομική ζημιά στο Οροπέδιο Λασιθίου εκτιμάται σε ένα εκατομμύριο ευρώ, με παραγωγούς να βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ θα δοθούν εκτός απροόπτου προς τα τέλη του έτους.

xorafii

«Στο 50% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων δεν υπάρχουν ενοικιαστήρια, άρα υπάρχει πρόβλημα στην αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. Θα πρέπει να γίνει αναδασμός και να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς», τονίζει.

Πέρα από τις καταστροφές, η λειψυδρία έδωσε ένα ακόμη χτύπημα στους αγρότες οι οποίοι επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση ποσοτήτων νερού για τις καλλιέργειες τους, όταν μάλιστα μένει ανεκμετάλλευτο εδώ και αρκετά χρόνια το αρδευτικό νερό στη λιμνοδεξαμενή του Αγίου Γεωργίου, η οποία δεν διαθέτει αρδευτικά δίκτυα.

neakriti-news-image-1

neakriti-news-image

Πρόσφατα ο Γιώργος Δέδες ανακοίνωσε από το Οροπέδιο τη χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου, με τους αγρότες ωστόσο να περιμένουν… όχι άλλα λόγια αλλά… πράξεις ώστε το έργο να δημοπρατηθεί άμεσα.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook