Κρήτη | Χαμός στα Επείγοντα | Αγανακτισμένοι ασθενείς από την αναμονή

κρήτη-χαμός-στα-επείγοντα-αγανακτισμ-196623

venizeleioΈνταση δημιουργήθηκε τη νύχτα των Χριστουγέννων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου από αγανακτισμένους ασθενείς που περίμεναν επί ώρες για να εξυπηρετηθούν από τον μοναδικό γιατρό που εφημέρευε στον παθολογικό τομέα.

Μάλιστα, ο διοικητής Νίκος Χαριτάκης πήγε τα μεσάνυχτα να δει τί συμβαίνει στα ΤΕΠ μετά από κλήση που δέχτηκε από ασθενή στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο ίδιος είπε στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”: “Μου τηλεφώνησε ασθενής ότι γίνεται φασαρία στα επείγοντα, πήγα και όντως διαπίστωσα ότι υπήρχε μεγάλη προσέλευση κόσμου κυρίως στο παθολογικό τμήμα. Ο κόσμος φώναζε γιατί περίμενε για αρκετές ώρες μέχρι να ολοκληρώσει τις εξετάσεις του. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Στο μέτρο που μπορούμε κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τις αντιμετωπίσουμε” σημείωσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ώρα που προκλήθηκε η ένταση, έξω από το παθολογικό τμήμα υπήρχαν περίπου 20 ασθενείς αλλά εφημέρευε μόνο ένας γιατρός.

Όπως έχει γράψει η “ΠΑΤΡΙΣ”, τα δύο νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με τις ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν. Τουλάχιστον έξι τμήματα και κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μεταξύ αυτών η Ψυχιατρική, η Γναθοχειρουργική, το Ακτινολογικό, το Χειρουργικό, η Παιδιατρική, η Παθολογική, έχουν στείλει το τελευταίο διάστημα αγωνιώδεις επιστολές στην διοίκηση του νοσοκομείου με την επισήμανση ότι λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό δεν “βγαίνουν” οι βάρδιες για τις εφημερίες τους, ενώ οριακά λειτουργούν κλινικές όπως είναι η Παθολογική στο Βενιζέλειο.

Ο Θέμης Φραγκιαδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, ανέφερε: “Κάποιοι στις γιορτές θα εργαστούν αναγκαστικά 7ήμερο συνεχόμενο, χωρίς ρεπό για να πάρουν κάποιοι άλλοι άδειες και να βγουν οι βάρδιες. Τα περισσότερα τμήματα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και έχουν στείλει μάλιστα επιστολές στη διοίκηση. Μας ζητούν να δουλεύουμε συνέχεια χωρίς ρεπό και δε θέλουν ούτε καν να διαμαρτυρόμαστε”.

Για οριακή λειτουργία με ελλιπές προσωπικό που εργάζεται χωρίς ρεπό έχει κατ’ επανάληψη κάνει λόγο και ο πρόεδρος του Βενιζελείου Γιώργος Χονδροζουμάκης.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook