Κρήτη | Υποψήφιος για δήμαρχος ο Γιώργος Παπακωνσταντής – Η ανακοίνωση και το βιογραφικό του

κρήτη-υποψήφιος-για-δήμαρχος-ο-γιώργο-762037

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος για τον δημαρχικό θώκο του δήμου Μυλοποτάμου έκανε γνωστή μέσω ανακοίνωσής του ο Γιώργος Παπακωνσταντής.

Αναλυτικά:

«Έχοντας βαθειά την αίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης απέναντι στους

συντοπίτες μου και στον τόπο μου, το Μυλοπόταμο, επιλέγω να θέσω τον εαυτό μου

στην κρίση των συνδημοτών μου, ως υποψήφιο δήμαρχο Μυλοποτάμου, επικεφαλής

δημοτικού συνδυασμού που αποτελείται από συντοπίτες και συντοπίτισσες που έχουν

τις ίδιες αγωνίες και την ίδια συναίσθηση της ευθύνης για τον τόπο μας.

Η πολιτική μου ταυτότητα και οι ιδέες μου είναι γνωστές και πάντοτε αγωνίστηκα γι’ αυτές με συνέπεια σε εποχές δύσκολες και χωρίς ιδιοτέλεια. Στην προσπάθεια αυτή επιλέγουμε να πορευτούμε χωρίς κανενός είδους εξαρτήσεις, χωρίς εύκολες λύσεις και χωρίς ιδιοτέλεια.

Ταυτόχρονα όμως, με ρεαλισμό, σύνεση και αποτελεσματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας του Μυλοποτάμου, ανεξαρτήτως κομματικών, κοινωνικών, οικονομικών ή μορφωτικών τοποθετήσεων, και βεβαίως στις προοδευτικές δυνάμεις που στελέχωσαν την απερχόμενη δημοτική αρχή συμβάλλοντας καίρια στο όποιο έργο έχει να επιδείξει.

Ο Μυλοπόταμος, έχοντας την ίδια δημοτική αρχή για 20 χρόνια, έχει την ανάγκη αλλαγής και προόδου, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Έχει την ανάγκη της εξωστρέφειας, της ουσιαστικής ανάπτυξης και της απαλλαγής από τις κακοφορμίσεις του παρελθόντος, έχοντας πάντα υπόψη τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις οι οποίες επέρχονται και οι οποίες πρέπει να βρουν τον τόπο μας προετοιμασμένο.

Το μοντέλο διαχείρισης των προβλημάτων του Μυλοποτάμου όπως γινόταν μέχρι τώρα, έχει εξαντληθεί. Η μικροπολιτική και η ικανοποίηση μικροσυμφερόντων, έχει πια κλείσει τον κύκλο της.

Προτεραιότητα πρέπει να είναι η μακρόπνοη και ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου, η

συνολική αναβάθμιση, οικονομική και κοινωνική των Μυλοποταμιτών και του Μυλοποτάμου.

Η ανάδειξη του πολιτισμού, των τουριστικών πλεονεκτημάτων, της παραγωγικής βάσης, η προστασία του περιβάλλοντος, η προσέλκυση επενδύσεων, η κοινωνική προστασία και η ποιότητα ζωής είναι από τις βασικές μας προτεραιότητες.

Τα έργα υποδομής τα οποία είναι εντελώς απαραίτητα, τα δίκτυα διασύνδεσης των τοπικών προϊόντων με τις τουριστικές επιχειρήσεις, η επιχειρηματικότητα, η ενεργή συμπαράσταση του δήμου στους δημότες και η υποστήριξη στην καθημερινότητά τους θα αποτελέσουν οργανωμένες και μεθοδευμένες δράσεις, ενταγμένες σε ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του Μυλοποτάμου, οι δυνάμεις του τουρισμού, του πολιτισμού, της αγροτοκτηνοτροφίας, των υπηρεσιών, του εμπορίου, της βιοτεχνίας αλλά και της βιομηχανίας και ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες, μπορούν να δημιουργήσουν ένα δήμο και μια περιοχή πρότυπο, η οποία θα είναι γνωστή μόνο για τη δυναμική της ανάπτυξη και την πρόοδο. Το έχουμε ανάγκη και το χρωστούμε στα παιδιά μας.

Η προσπάθειά μας είναι χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς αντιπαραθέσεις και ρεβανσισμούς, χωρίς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και χωρίς κομματικά χρώματα. Η ομάδα μας είναι οι άνθρωποι της δουλειάς, της ανάπτυξης και της προόδου, ελεύθεροι, με προοδευτική πολιτική ταυτότητα, αλλά χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. Δέσμευσή μας η ανάλωση του συνόλου των δυνάμεών μας για την ανάπτυξη του τόπου που αγαπούμε.

Στην προσπάθεια αυτή ζητούμε τη στήριξη όλων, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, ώστε να στρατευτούμε όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε την αλλαγή που όλοι θέλουμε για το Μυλοπόταμο. Να είμαστε περήφανοι ως Μυλοποταμίτες και να αποτελέσουμε πρότυπο προόδου. Μπορούμε να κάνουμε τώρα, όλοι μαζί ενωμένοι, την Αλλαγή στο Μυλοπόταμο!»

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γιώργος Παπακωνσταντής γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, Παιδαγωγικά στο

Πανεπιστήμιο Κρήτης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνιολογία και στην ψυχολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο, του οποίου είναι διδάκτορας.

Αποφοίτησε από τις σχολές υπαξιωματικών, αξιωματικών και στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία παραιτήθηκε το 2008 με το βαθμό του Ταξιάρχου, έχοντας θέσεις διοίκησης για περισσότερα από 20 χρόνια. Την ίδια χρονιά εκλέχτηκε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, από όπου παραιτήθηκε το 2010 όταν ανέλαβε Γενικός διευθυντής της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης.

Υπήρξε σύμβουλος στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, και καθηγητής εγκληματολογίας στο ΑΤΕΙ Κρήτης και στις Σχολές Αστυνομίας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2012 με το ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «Ελιά» το 2014.

Έχει γράψει 6 επιστημονικά βιβλία και ένα μυθιστόρημα, μεταξύ των οποίων και μελέτες για ζητήματα του Μυλοποτάμου, εισηγήσεις σε αντίστοιχα συνέδρια ημερίδες κλπ. Υπήρξε πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. σε διάφορα επιστημονικά, συνδικαλιστικά και πολιτιστικά σωματεία, μεταξύ των οποίων γραμματέας του Συλλόγου Μελιδονιωτών Αθήνας καθώς και από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη της ΠΟ.ΚΙ.ΜΥ (Πολιτιστική Κίνηση Μυλοποταμιτών).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook